Lotto Soudal: “Meeste renners willen starten, maar ze zijn vrij om te kiezen”

Photo News
Lotto Soudal laat na het overlijden van Bjorg Lambrecht de keuze aan de renners of ze nog verder koersen in de Ronde van Polen. De ploeg stuurde dat nieuws net de wereld in.

Verder fietsen als ultiem eerbetoon aan hun overleden ploegmakker of naar huis gaan om alles goed te verwerken? Het is een moeilijke keuze die de renners van Lotto Soudal moeten maken. “Na een intense vergadering tussen renners en staf zijn de renners vrij om te kiezen of ze starten. De meeste renners willen starten morgen, maar ze zijn vrij om te kiezen”, meldde Lotto Soudal. 

De Belgische wielerploeg won extern advies in bij een traumaspecialist. Die legde de nadruk op het belang van een collectief rouwproces. Aan Sander Armée, Carl Fredrik Hagen, Tomasz Marczynski, Harm Vanhoucke, Jelle Wallays en Enzo Wouters om te beslissen wat ze doen. 

Photo News
Getty Images1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Philomena Vanderweyen

    Koersen is misschien het beste wat de ploegmaats van Bjorg kunnen doen om op die manier dit drama collectief te kunnen verwerken,sterkte en vooral respect mannen.