Lotto Soudal kondigt komst van Gilbert aan: “Wil deze ploeg naar hoger niveau tillen”

Photo News
Het is officieel: Philippe Gilbert keert terug naar de Lotto-ploeg. De 37-jarige Belg ondertekende een contract voor drie jaar bij Lotto Soudal. “Ik wil deze ploeg naar een hoger niveau stuwen.”

Het werd eerder al geschreven, maar nu is het ook definitief: Philippe Gilbert rijdt vanaf volgend seizoen weer voor Lotto Soudal. Na drie jaar bij Deceuninck-Quick.Step en vijf jaar bij BMC keert onze landgenoot terug naar de ploeg waarmee hij tussen 2009 en 2011 zijn eerste grote successen boekte. 

Gilbert: “Ik wilde sowieso nog koersen. Toen ik wist dat ik bij mijn huidige ploeg slechts voor één jaar kon bijtekenen, was het voor mij duidelijk dat ik wilde veranderen. De interesse en het project van Lotto Soudal was het duidelijkst. Ik ken uiteraard het huis, veel renners en stafleden zijn mij niet onbekend, ik ken de spirit en zal opnieuw deel uitmaken van een Belgisch project.”

“Ik ben heel blij dat we vrij snel een akkoord gevonden hebben. John Lelangue ken ik van mijn periode bij BMC als iemand die organisatie en discipline hoog in het vaandel draagt en met Marc Sergeant als sportief manager heb ik mijn eerste grote successen geboekt. Mijn doelstellingen liggen in eerste instantie bij de eendagskoersen en de grote klassiekers. Lotto Soudal wordt sterker en sterker, we moeten proberen vechten tegen de absolute topploegen, niet door op voorhand grote ambities uit te spreken maar door resultaten te behalen.”

BELGA

“Ik heb de voorbije jaren de ploeg van buitenaf bekeken en ik denk dat ze misschien een gebrek hadden aan een leidersfiguur in die koersen. Ik wil de ploeg proberen naar een hoger niveau te tillen, door zelf te presteren, maar ook door de andere renners beter te maken. Het doet me evenzeer plezier als zij zich belangrijk kunnen tonen of kunnen winnen. Een aantal jongens ken ik van bij de nationale ploeg, anderen zoals Wellens en Ewan wonen in de buurt, Maxime Monfort en ik zijn generatiegenoten en tegen anderen koers ik al ettelijke jaren.”

“Discipline en plezier zijn de sleutelfactoren om zo lang profwielrenner te blijven. Ik vertrek nog steeds op hetzelfde uur op training, ik doe wat ik moet doen, sla geen trainingen over,… Dat en een sterk lichaam helpen om op hoog niveau actief te blijven. In de Vuelta, het wereldkampioenschap en de Ronde van Lombardije wil ik mijn periode bij Deceuninck – Quick Step zo goed mogelijk afsluiten, liefst met nog een overwinning.”
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Van Rompaey

  De helpers zullen de ziel uit hun lijf te rijden om hem aan de meet te dragen. Hij wint geen enkele koers meer.

 • Roger Deprez

  Men Kan L-S en DK-Q moeilijk met elkaar vergelijken, Lotto-Soudal doet het met overwegend Belgen gezien hun sponsors en DK-Q doet het met zeer weinig Belgen en is nauwelijks nog een Belgische ploeg met al die buitenlanders, dat is hoe iedereen de wedstrijd benaderd en men heeft een doelstelling, daardoor zal DK-Q altijd meer wedstrijden winnen en L-S.

 • Luc Sockeel

  Waarom investeert Lotto in een coureur van 37 jaar? En Campenaerts die nog progressie kan.maken laten ze vertrekken !!!! En is er al iemand vertrokken bij quick step die daar na nog presteerde op niveau : weinigen !

 • ringo van der pulst

  Hij moet niet veel meer winnen ,hij moet helpen om zijn teamgenoten meer kansen op winnen te geven.Een pak ervaring en vechtlust er bij voor lotto.En dat is wat zijn contract tot einde loopbaan verklaart.Dat is wat patrick hem niet kon bieden.Beiden doen een gouden zaak hiermee.

 • wim rooyakkers

  Succes.