Lotto-Soudal komt met positief nieuws over Gerben Thijssen: “Hij heeft kort kunnen spreken met familie”

BELGA
Gerben Thijssen (21) ligt na zijn zware val gisteravond op de Gentse Zesdaagse nog steeds op intensieve zorgen. De toestand van de jonge renner is stabiel, maar op een hersenscan zijn drie kleine bloedingen vastgesteld waardoor hij nog enkele dagen op de dienst zal verblijven. Thijssen kon wel al een kort gesprekje voeren met zijn familie, zo laat zijn ploeg Lotto-Soudal weten via Twitter. 

Thijssen kwam tijdens de supersprint zwaar ten val toen hij botste met de jonge Deen Oliver Wulff Frederiksen (19). Daarbij brak hij enkele ribben en zijn sleutelbeen. Eerder op de avond kwam ook Mark Cavendish zwaar ten val. Nadat Thijssen, bij bewustzijn, werd afgevoerd naar het UZ Gent is beslist de avond stop te zetten. Een beslissing die door de toeschouwers op applaus werd onthaald. Vanavond gaat de tweede dag gewoon door zoals voorzien.

Philippe Maertens, woordvoerder van Lotto-Soudal: “Hij is aan erger ontsnapt”

John Lelangue, algemeen manager Lotto-Soudal: “Komende dagen belangrijk”

Gerben Thijssen (r) koerst in het Gentse Kuipke met Moreno De Pauw (l).
BELGA Gerben Thijssen (r) koerst in het Gentse Kuipke met Moreno De Pauw (l).
 Val Gerben Thijssen
Photo News Val Gerben Thijssen

Christophe Sercu, wedstrijddirecteur Zesdaagse Gent: “Meteen beslist om stil te leggen”

Zijn vriendin Shari Bossuyt, zelf wielrenster, steekt Thijssen op de sociale media een hart onder de riem.
rv Zijn vriendin Shari Bossuyt, zelf wielrenster, steekt Thijssen op de sociale media een hart onder de riem.

Iljo Keisse over val Cavendish: “Denk aan materiaalfout”

Ook Mark Cavendish kwam zwaar ten val op de openingsavond. Hij stond na enkele minuten zelf opnieuw recht en kon op eigen kracht de piste verlaten. Hij is teruggekeerd naar het hotel om daar de schade op te meten. Iljo Keisse, z’n partner, gaat voorlopig verder met Jonas Rickaert: “Ik heb nog nooit in de situatie gezeten dat ik m’n teammaat verlies tijdens de koers, we zien wel hoe het verder gaat.”
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lotte Mertens

  Een spoedig en degelijk herstel gewenst aan Gerben maar ook duimen hoog voor zijn geweldige ouders...Koen en Christa.

 • eric maier

  als ik juist gezien heb, is CAV zowat op dezelfde plaats onderuit geschoven dan Gerben Thijsen. Zowat op exact dezelfde plaats. Dat tikje afwijken naar de boord is geen oorzaak.Als ik het me goed herinner zijn er wat verbeteringswerken geweest en mogelijk is de piste gepolijst / bewerkt, wat het extra glad kan maken , zeker na de bochten met die snelheden.

 • Roger Deprez

  Ik wens hen een volledig herstel en hopelijk kan hij zijn loopbaan als wielrenner volledig verder zetten.

 • François Nuyts

  Toch wel raar dat er net in die zelfde bocht wordt gevallen (Cavendish-Thijssen) . In elk geval veel sterkte en vlugge beterschap aan Gerben gewenst bij deze .

 • Willy Mangelschofs

  Als fan van J. Philipsen hoop ik, dat Gerben opnieuw de “oude” wordt maar belangrijker is, dat hij als een gezonde jongeling van het leven kan blijven genieten! Terugvechten Gerben !