Lotto-Soudal ambitieus: "Ritwinst met Gallopin, Wellens of Boeckmans"

De jonge klimmer Tim Wellens legt in de Dauphiné de laatste hand aan zijn voorbereiding op de Tour.
PHOTO_NEWS De jonge klimmer Tim Wellens legt in de Dauphiné de laatste hand aan zijn voorbereiding op de Tour.
Lotto-Soudal trekt met ambitie naar het Franse Critérium du Dauphiné, dat zondag van start gaat. De Belgische WorldTourploeg mikt op een ritzege en dat kan ofwel in de sprint, ofwel in één van de lastige etappes gebeuren. Tim Wellens, Tony Gallopin en Kris Boeckmans zijn de mannen die het moeten gaan doen.

De Dauphiné wordt vooral een festijn voor de klimmers, al zijn er wellicht ook één of twee kansen voor de sprinters. "Wij mikken op een ritzege in de sprint met Kris Boeckmans of in de lastige ritten met Tony Gallopin of Tim Wellens", zegt ploegleider Herman Frison. "Voor Tony en Tim is dit de eerste wedstrijd sinds Luik-Bastenaken-Luik. Samen met Bart De Clercq verbleven zij zopas twee weken op de Sierra Nevada voor een hoogtestage. Zoals steeds wordt het even afwachten hoe ze reageren op de eerste wedstrijd. Zij krijgen zeker hun type etappes voorgeschoteld. Bart, Tim en Tony moeten in de Dauphiné goed zijn, maar nog niet super. De hoofddoelen liggen in de Tour."

Deel van Tourparcours
De renners kunnen in de Dauphiné kennismaken met een deel van het Tourparcours. De vijfde etappe is exact dezelfde als de zeventiende Tourrit. "Het parcours van de Dauphiné is vooral gemaakt op maat van de klimmers", aldus Frison. "Ik hoop op twee massasprinten, het zullen er zeker niet meer zijn. Kris Boeckmans is alvast heel goed aan het rijden, hij wordt onze man voor de sprint."

Tony Gallopin is in eigen land altijd gemotiveerd
TDW Tony Gallopin is in eigen land altijd gemotiveerd
De snelle benen van Kris Boeckmans kunnen ook op Franse wegen een troef zijn.
PHOTO_NEWS De snelle benen van Kris Boeckmans kunnen ook op Franse wegen een troef zijn.