Ga naar de mobiele website
^ Top

Lotta Lepistö troeft Marianne Vos af in Crescent Vargarda

TDW
De 28-jarige Lotta Lepistö (Cervélo-Bigla) heeft vandaag de Crescent Vargarda (Zwe/WorlTour) gewonnen. De Finse was na 152 kilometer in een sprint met een omvangrijke kopgroep sneller dan de Nederlandse Marianne Vos en de Canadese Leah Kirchmann. Beste Belgische was Jolien D'hoore met een 38e plaats. Lepistö won eerder dit seizoen Dwars door Vlaanderen, Gent-Wevelgem, het Finse nationale kampioenschap (zowel op de weg als tegen de klok) en de zesde etappe van de Giro.

Na tal van uitvalspogingen vormde zich na 25 kilometer een kopgroep met Kim De Baat, Giorgia Bronzini, Chantal Blaak, Moniek Tenniglo, Amanda Spratt, Sabrina Stultiens, Lisa Klein, Alexis Ryan, Romy Kasper, Alexandra Nessmar en Grace Brown. Sarah Inghelbrecht trachtte met drie metgezellen de kloof te overbruggen, maar slaagde niet in haar onderneming.

Halfkoers boekten de elf vluchters hun maximale voorsprong van 2:45 op het peloton, waarin vooral de rensters van FDJ het tempo bepaalden. Met nog vijftig kilometer voor de boeg trokken Bronzini, Blaak, Spratt, Stultiens en Ryan in de aanval, maar zij werden snel gegrepen.

Uiteindelijk begon een kopgroep van 40 rensters aan de laatste twee ronden van elk 11 kilometer. De ene demarrage volgde de andere op, maar niemand slaagde erin een grote kloof te slaan. Anna Van der Breggen probeerde het op drie kilometer van de finish. De Nederlandse kreeg de Australische Amanda Spratt in haar wiel, maar ook dit duo zong het niet uit tot het einde zodat er een sprint kwam met een omvangrijke kopgroep. Daarin haalde Lepistö het.

TDW
TDWReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug