Lorenzo Lapage: "Adam Yates is een rastalent"

BELGA
Lorenzo Lapage was vandaag in Turkije een gelukkige ploegleider van Orica-GreenEdge. Hij zag de pas 21-jarige Adam Yates op indrukwekkende wijze de zesde etappe winnen en meteen ook de leiderstrui veroveren.

"Dit is een rastalent", reageerde Lapage. "Amper 21 jaar en pas enkele maanden prof en al tot zo'n demarrage in staat. Daar doe ik mijn hoed voor af. We wisten natuurlijk dat de knaap na zijn tweede plaats in de Ronde van de Toekomst van vorig jaar een optie op de toekomst was. Maar dat het zo snel zou gaan, hadden we niet verwacht."

Goed beschermd
"We waren met de tweelingbroers (Adam en Simon Yates, red.) naar Turkije gekomen om een goed klassement te rijden. Reden waarom we ze in de eerste twee ritten goed beschermd hebben om in de hectische finales geen tijd te verliezen", gaat Lapage verder. "Jammer genoeg werd Simon daarna uitgeschakeld met een sleutelbeenbreuk op de dag dat Adam naar de tweede plaats in het klassement klom. Dat we vandaag tot de actie zouden overgaan met die amper zes seconden achterstand op Taaramae, was duidelijk. Maar de manier waarop hij het deed, was indrukwekkend. Daarmee staan ons nog twee zware werkdagen te wachten. Dat terwijl ik nog maar vijf renners heb om de leiderstrui te helpen verdedigen. Gelukkig zijn er geen bonificatieseconden, maar het wordt hoe dan ook knokken."