Lopez pakt ondanks verwoede poging Yates eindwinst in Catalonië, Formolo wint slotrit en De Gendt is bergkoning

Miguel Angel Lopez.
Photo News Miguel Angel Lopez.
Miguel Angel Lopez heeft de eindwinst in de Ronde van Catalonië op zak. De Colombiaan van Astana behield ondanks een late uitval van Adam Yates zijn leiderstrui in de slotrit. De overwinning in Barcelona ging naar Davide Formolo (BORA-hansgrohe). Thomas De Gendt zat alweer in de ontsnapping van de dag en verzekerde zich zo van de bollentrui.

De tweede plaats in de straten van Barcelona ging naar de Spanjaard Enric Mas (Deceuninck-Quick.Step), de Duitser Maximilian Schachmann (BORA-hansgrohe) - die vrijdag nog een aanstormend peloton voorbleef - werd derde. Formolo toonde zich de beste uit een vroege vlucht, waar ook Thomas De Gendt dienst van uitmaakte. Onze landgenoot verzekerde zich op die manier van de bolletentrui. 

De slotrit had voor de eindzege nog heel wat spanning in petto. Met een late ontsnapping uit het peloton deed de Brit Adam Yates (Mitchelton-Scott) nog een gooi naar de eindzege, maar uiteindelijk kwam hij net tekort en hield Lopez in de eindstand veertien seconden van zijn voorsprong over. Egan Bernal is derde. 

Op de erelijst van de rittenkoers volgt Lopez de Spanjaard Alejandro Valverde op. 

Davide Formolo.
AFP Davide Formolo.
Photo NewsReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Video