Loon naar werken voor Brambilla: "Zege is beloning voor opofferingen"

Photo News
Gianluca Brambilla toonde zich vandaag de beste in de Trofeo Pollenca-Port de Andratx (cat. 1.1) op het Spaanse eiland Mallorca. De Italiaan haalde het met twee seconden voorsprong op zijn Poolse ex-ploegmaat Michal Kwiatkowski en zijn Tsjechische ploeggenoot Zdenek Stybar. "Deze zege is een beloning voor de opofferingen die ik gemaakt heb om hier te geraken", reageerde de 28-jarige Italiaan van Etixx - Quick.Step.

"Het voelt goed om voor renners als Kwiatkowski, Cancellara en Valverde te eindigen. Het was een lange en harde wedstrijd", zegt Brambilla, die aanvankelijk in dienst van Gianni Meersman reed. "Ik bracht Meersman terug naar het peloton, maar op de laatste klim zei Meersman dat hij geen geweldige benen had en ik mijn eigen kans moest gaan. Ik viel aan in de afdaling en kreeg enkele metgezellen mee, maar zij wilden niet op kop rijden. Daarom besliste ik om alleen te gaan. Toen ik op 10 kilometer van het einde nog 30 seconden had, wist ik dat het alles of niets zou zijn. Ik reed zo hard als ik kon en in de laatste kilometer wist ik dat de zege binnen was."

Voor vader vriendin
Brambilla draagt de overwinning op aan de vorig jaar overleden vader van zijn vriendin. "Ik heb hem beloofd dat mijn eerste zege voor hem zou zijn", zegt de Italiaan in Belgische loondienst. "Ik blijf hard werken om er te staan wanneer de ploeg me nodig heeft."

Photo News
Photo News