Lobato laat Movistar opnieuw zegevieren met straffe jump

AFP
De Spanjaard Juan José Lobato (Movistar) trok vandaag met een straffe sprint de tweede etappe in de Ruta del Sol naar zich toe. In volle finale werd er vanuit het uitgedunde peloton slag om slinger gedemarreerd, maar geen enkele renner raakte nog weg. Zelfs Alberto Contador niet op de licht hellende aankomststrook. Lobato haalde dan maar uit met een ferme jump waar niemand nog een verhaal tegen had. Ook John Degenkolb (Giant-Alpecin) kwam veel te laat. De Sloveen Grega Bole werd nog derde. Edward Theuns snelde nog naar de achtste stek.

Net als in de Ronde van Oman werd er vandaag ook even stilgestaan bij het overlijden van Claude Criquielion. De mannen die straks bekvechten om de eindzege in deze rittenkoers Alberto Contador en Christopher Froome hielden even halt aan een bloemenkrans.

Maar er moest uiteraard ook gekoerst worden. Het peloton golfde vandaag over een heuvelachtig parcours en liet dan ook de vijf leiders Honkisz, Lang, Dougall, Van Ginneken en Komin hun gang gaan. Tot op zo'n elf kilometer van de streep waar de Alto de la Primera Cruz de renners lag op te wachten. Een heuvel van 2,6 kilometer lang met een gemiddeld percentage van 6,5 procent.

Demarrages
Want dan was het de beurt aan de punchers van dienst. Carlos Julien Quintero, Peter Kennaugh of Mirko Selvaggi. Allemaal probeerden ze wel weg te geraken, maar het tempo lag gewoon te hoog. Alberto Contador probeerde in de voorlaatste kilometer nog met een ultieme jump te verdwijnen, toch werd hij al snel voorbijgeflitst. Het was uiteindelijk Juan José Lobato die nog rustig kon bellen om het thuisfront meteen op de hoogte te brengen van het goede nieuws. Net zoals de Spanjaard al deed in de Tour Down Under. Het was meteen ook de tweede etappezege voor Movistar in de Ruta del Sol na de tijdritzege van Javier Moreno gisteren. Alberto Contador behoudt de leiderstrui.

AFP

Uitslag tweede rit Ruta del Sol:
1. Juan José Lobato
2. John Degenkolb
3. Grega Bole
4. Arthur Vichot
5. Eduardo Prades Reverte
6. daniele Ratto
7. Peio Bilbao
8. Edward Theuns
9. Huub Duyn
10. Oliver Naesen
...
14. Maxime Monfort
15. Jan Bakelants

Tim De Waele
AFP
AFP
Tim De Waele
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS