Leukemans naar Wanty-Groupe Gobert

Björn Leukemans wordt kopman bij de ploeg van Van der Schueren
BELGA Björn Leukemans wordt kopman bij de ploeg van Van der Schueren
Björn Leukemans rijdt in 2014 voor het ProContinentale Wanty-team, zo meldt Het Laatste Nieuws. De 36-jarige Antwerpenaar tekende voor één jaar en krijgt voor zijn geliefkoosde Vlaamse voorjaarsklassiekers onder meer Nico Sijmens en Kevin Hulsmans in steun. Eerstgenoemde was einde contract bij Cofidis, de tweede verlaat het zinkende Italiaanse schip Vini Fantini. Zelf ziet Leukemans na vijf jaar de sponsors van zijn huidige ploeg, Vacansoleil-DCM, afhaken.

Bij Wanty vindt Leukemans zijn ploegleider Hilaire Van der Schueren terug. Eerder al zetten Kreder, Veuchelen, Robert en Belgisch kampioen elite zonder contract Jérôme Baugnies hun handtekening en verlengden Habeaux, Vanlandschoot, Degand, De Troyer, Van Melsen, Jans, Drucker en Jérôme Gilbert, de broer van Philippe, hun contract.

Vandaag om 10 uur, vóór de start van de Memorial Frank Vandenbroucke, werd op de hoofdzetel van de nv Wanty in Binche ook de nieuwe (Waalse) cosponsor van de bestaande structuur bekendgemaakt: Groupe Grobert.

BELGA