Leider Evenepoel kent rustig dagje in San Juan, Gaviria pakt tweede ritzege

Gaviria pakt tweede zege.
RV Gaviria pakt tweede zege.

Een rustig dagje voor leider Remco Evenepoel in de vierde etappe van de Ronde van San Juan. Onze 20-jarige landgenoot, die dinsdag in de tijdrit de macht greep, werd in de 185,8 kilometer lange rit tussen San José de Jáchal en San Agustín veilig naar de finish geloodst door zijn Deceuninck-Quick.Step-ploegmaats. Winst voor The Wolfpack zat er niet in. Fernando Gaviria toonde zich voor een tweede maal oppermachtig in de massasprint. De 25-jarige Colombiaan van Team Emirates vloerde Rudy Barbier - die de openingsetappe won - en Álvaro Hodeg. Onze landgenoten Piet Allegaert en Bert Van Lerberghe werden vijfde en zesde.  

Evenepoel pakte onderweg nog een bonificatieseconde en heeft er nu 33 voor op de Italiaan Filippo Ganna. De Spaanse veteraan Oscar Sevilla, 23 jaar ouder dan Evenepoel, is op 1:09 derde. Morgen krijgen de renners een rustdag. Vrijdag volgt de koninginnenrit, 175,1 kilometer van San Martin naar Alto Colorado, dat 2.624 meter boven de zeespiegel ligt. De slotklim is 18,9 kilometer lang, maar niet erg steil. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.