Leider Alexis Gougeard bekijkt het van dag tot dag

AP
Tijdens de eerste rit in lijn van de 75ste Eurométropole Tour (cat. 2.1) kwam de leiderstrui van Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale) niet in gevaar. De 22-jarige Fransman slaagde erin om in het peloton te finishen en mag zo morgen opnieuw met de gele trui aan de start verschijnen voor de rit tussen Roubaix en Poperinge.

"Het was allesbehalve een kalme dag voor mij", aldus Gougeard. "Zeker in de finale ging het er zeer hectisch aan toe. De aanhef van die finale was echter wel goed. Er was een lange vlucht met renners die geen rol van betekenis speelden voor het eindklassement. Maar eens in de plaatselijke ronden moesten we opletten om ons niet te laten verrassen."

Drie lange dagen
"De ploeg leverde schitterend werk en zette me af in de beste positie. Er resten ons nog drie lange dagen om deze gele trui te verdedigen, niet simpel. Ik heb de wegwijzer voor vrijdag nog niet bekeken, maar naar ik vernam zitten er enkele pittige hellingen in het parcours. Dat ligt me wel, maar het is toch afwachten. Ik bekijk deze Eurométropole Tour van dag tot dag", besloot de Fransman.