Leider Ackermann schrijft derde etappe in Ronde van Guangxi op zijn naam

Pascal Ackermann.
Photo News Pascal Ackermann.
Klassementsleider Pascal Ackermann heeft de derde rit in de Chinese Ronde van Guangxi op zijn naam geschreven. De Duitser van Bora-Hansgrohe was na een tocht van 143 met start en aankomst in Nanning de snelste van het pak, voor Riabushenko en Trentin. Victor Campenaerts probeerde de sprinters in de finale nog te verrassen met een uitval, maar de werelduurrecordhouder kon geen grote kloof slaan.

Net als gisteren trokken drie renners al snel op avontuur. Brian van Goethem (Lotto-Soudal), Nic Dlamini (Dimension Data) en Jacopo Mosca (Trek-Segafredo) ontsnapten uit het peloton en ze begrepen elkaar ook wel. Maar het parcours was toch wat zwaarder dan de voorbije dagen, waardoor de koplopers het knap lastig hadden om hun voorgift uit te breiden. Op ruim dertig kilometer van de meet werden ze weer bij de lurven gevat.

Alles kwam zo weer samen en vooral Astana en Mitchelton-Scott toonden zich bedrijvig. Het tempo lag hoog, maar Rémi Cavagna probeerde toch weg te glippen. De Fransman slaagde echter niet in zijn opzet en dat gold daarna ook voor enkele andere renners, onder wie ook Victor Campenaerts. De hardrijder van Lotto-Soudal probeerde in de finale een paar keer weg te rijden uit het pak, maar telkens kreeg ‘Vocsnor’ wel iemand op zijn wiel.

Photo News

Het peloton moest in het slot vijf keer over Qingxiu Mountain, een klein klimmetje van 1,6 km, waarvan de laatste keer op zo’n 5 km van het eind. Een helling die de sprinters overboord moest gooien, op papier dan toch.  Want leider Pascal Ackermann en Matteo Trentin hadden hun wagonnetje kunnen aanpikken in de lastige finale en de Duitser zette zijn sprint relatief snel in. Gewaagd, maar ook geslaagd want niemand haalde hem nog terug. De Wit-Rus Alexandr Riabushenko (UAE Emirates) werd uiteindelijk tweede, Trentin moest zich opnieuw tevreden stellen met de derde plaats. 

Ackermann behoudt zijn leiderstrui en telt zeven seconden voorsprong op Trentin, Vanmarcke is vijfde op 19 seconden. Morgen staat de koninginnenrit op het programma, van Nanning naar Mashan Nongla Scenic Spot, over 161,4 km waar de finish bergop ligt en het klassement door elkaar zal geschud worden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.