Lefevere: "Tv-motoren beslissen de koers"

BELGA
"Voor de eerste keer dit voorjaar staan we eens níet op het podium: daar kan ik dus mee leven", zag CEO Patrick Lefevere het breder na de zege van de Deen Michael Valgren Andersen in de Amstel Gold Race. 

"Zeker omdat de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik er nog aankomen. Alaphilippe heeft gelijk: die koersen worden anders. Minder nerveus, verwacht ik. Julian was goed, maar... 'Valverde sneed me de benen af', zei hij. Sagan speelde dan weer z'n spelletje. Hij zal het zich nu wel beklagen, want hij won de spurt voor plaats vier met de vingers in de neus." Eén ding wilde Lefevere nog kwijt. "Geen excuus, maar... Wat de televisiemotoren de laatste tijd doen, is werkelijk schandalig. Zij beslissen de koers. Bij een kloof van 20 seconden moeten ze áchter de kopgroep plaatsnemen. Niet vóór. Ik stoor me er al langer aan. Ik denk dat ik UCI-voorzitter David Lappartient eens een mail ga sturen. Met Tom Van Damme, voorzitter van Belgian Cycling in cc. Dat ze de beelden maar eens grondig herbekijken. Ongehoord."
55 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Linda Maes

  Patrick, geef je dat ook mee met de briefing.....? jongens, let goed op.....de motoren beslissen de koers..... Iets om over na te denken......Maar alhoewel ik geen grote fan ben, vind ik Patrick een topstrateeg. Patrick is gewoon koers.

 • jacques hillaert

  Wel ik geef hem gelijk ,reeds toen Nibali in M-S won vond ik dat de motoren veel te dicht voor hem reden !

 • Wilaiwan Chaiyapuek

  is wel overdereven die motors, 3 renners vooruit en 9 motoren rondom zich, hallllooo

 • Johannes Lagendijk

  Geen excuus, maar hij noemt het toch even. Lefevre is gewoon een slecht verliezer.

 • Hugo Hechtermans

  Dat weten we toch al jaaaaaren...!