Lefevere: “Optie in contract Evenepoel gelicht met handshake”

BELGA

Deceuninck-Quick.Step gaat de optie in het contract van Remco Evenepoel lichten. Hij tekende deze winter voor 2 + 2 jaar en die laatste periode (2021 en 2022) wordt nu officieel aan zijn contract toegevoegd. “De deal stond al op papier en is nu met een ‘handshake’ bezegeld”, zegt Patrick Lefevere. “Voor mij is een woord heilig en ik ben zeker dat Remco en zijn familie hun woord ook niet gaan breken.” En als dat toch gebeurt? “Dan maak ik Remco ter plaatse af”, lacht Lefevere vrolijk.

Toch naar Andorra?

Evenepoel maakte zich op voor een verhuis naar Monaco, maar op vraag van de ploeg gaat hij binnenkort ook eens kijken in Andorra. “Monaco is natuurlijk sexy”, zegt Lefevere. “Maar we gaan toch ook eens in Andorra kijken, samen met Julian Alaphilippe (die daar al woont, red.). In Andorra slaap je op 1.800 meter, wat een groot voordeel is: Remco zou dan geen hoogtestages meer hoeven te doen.”
48 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Youri Verstraete

  Vraag eens aan Mercx als Evenepoel van zijn woord is.

 • Yvrs Gysel

  Het is te hopen voor Patrick Lefèvre dat hij Remco kan houden. Elke ploeg zou graag Remco willen. Remco is nu al een fenomeen op 19 jaar. Dit heb ik nog nooit gezien. Hij wint even San Sebastian en dan paar dagen later het EK tijdrijden en gaf zelf al aan dat hij voor goud ging. De manier waarop. De tegenstand gewoon op een hoopje gereden. Straf, heel straf.

 • Freddy van Puymbrouck

  Vanaf Evenepoel beginnen koersen is heeft hij niets anders gedaan als winnen.Hij is vrij laat begonnen en heeft dus nog niet zo'n lange loopbaan. Vd Poel is ook zo eentje maar die is wel vroeger begonnen en heeft ook alles gewonnen in het veld maar ook op de weg heeft hij al eens WK geweest bij de juniores.Laten we blij zijn dat we ook een zeer groot talent hebben in België!.

 • Herman Smulders

  Portugal stond ook als domicilie op het lijstje, maar dat land is nu ook geschrapt. Officieel omdat er te weinig bergen zijn.

 • stefaan lalonge

  Wat een supertalent. Proficiat man, doe zo verder, de sky is the limit voor je. Aan RPeeters en Holsbeek, schamen jullie je niet? Zomaar iemand beschuldigen, ongegrond, omdat hij een supertalent is. Gemakkelijk, zonder bewijzen, dergelijke onzin uitkramen.