Lefevere haalt ook veldrijder Alaphilippe naar Omega Pharma-Quick.Step

PHOTO_NEWS
Omega Pharma-Quick.Step heeft na Mark Renshaw, Alessandro Petacchi en Rigoberto Uran nu ook een overeenkomst bereikt met de Franse renner Julian Alaphilippe. De 21-jarige veldrijder komt over van Continental Team Etixx-iHNed, de satellietploeg van OPQS, en tekende een contract voor twee seizoenen.

Alaphilippe is iemand die aardig uit de voeten kan in het veld én op de weg. Als veldrijder werd hij de afgelopen twee jaar nationaal kampioen bij de beloften. Op de weg behaalde Alaphilippe dit seizoen drie successen: de vierde etappe in de Ronde van Bretagne, de Grote Prijs Südkärnten en de derde etappe in de Ronde van Thuringe. "De komst van Julian is het resultaat van al het werk en de structuur achter het OPQS-team en onze investering in jonge renners", aldus ploegmanager Patrick Lefevere.

"Ik ben erg blij met deze mogelijkheid. De ervaringen bij het Team Etixx-iHNed zijn en blijven belangrijk en hebben me gevormd. De promotie naar het OPQS-team is een droom die uitkomt. Het doel is om zoveel mogelijk te leren vanaf het prille begin en nuttig te worden voor de ploeg", aldus de nieuwkomer.