Lefevere geeft Evenepoel groen licht voor Tokio

BELGA

Remco Evenepoel (19) wil van Tokio 2020 een doel maken. Leuk plan, maar Patrick Lefevere was in het verleden een koele minnaar van de Olympische Spelen - hij noemde Tokio “ver van zijn bed”. Als Evenepoel naar de Spelen wil, zullen de komende maanden echter knopen moeten worden doorgehakt. Het klimaat en het tijdverschil in/met Japan vragen immers een grondige voorbereiding.

“Als Remco naar de Spelen wil, mag hij van mij”, zegt Lefevere. En de manager van Deceuninck-Quick.Step zal zijn jonge kampioen ondersteuning geven, ook al ziet Lefevere er weinig (commerciële) meerwaarde in. Maar Evenepoel is een geval apart. Lefevere: “Hij is nog jong, in volle ontplooiing. Hij moet de kans krijgen zichzelf te ontwikkelen. We gaan hem dus niks in de weg leggen.” Temeer omdat Tokio bij Evenepoel vrij makkelijk in te passen valt. “Remco zal volgend jaar nog altijd maar 20 zijn. Dat is te vroeg om de Tour te rijden. In die periode heeft hij dus de handen vrij om zich voor te bereiden op de Spelen.”
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • jean driesen

  Guido Vangeel,(met hoofdletters)de olympische spelen vinden plaats in TOKIO, de hoofdstad van JAPAN. Mondmaskers tegen luchtvervuiling worden gedragen in CHINA, een " paar" kilometer verderop. In Japan worden wel eens mondmaskers gedragen, maar dat is om de verspreiding van besmettelijke ziekten(griep bv.) af te remmen.

 • Frank Vanroelen

  Als je zo iemand te véél laat doen, is het mogelijk dat hij aan 22 al is opgebrand.

 • Bert Pienter

  De kans om aan de O.S. mee te doen krijgt hij maar om de 4 jaar, en de TdF kan hij elk jaar rijden. En zoals reeds is aangehaald staat het wel mooi om 4 jaar rond te rijden als Olympisch kampioen.

 • Freddy van Puymbrouck

  Er wordt terecht voor gewaarschuwd om voorzichtig om te gaan met deze jongen.Toch zijn er al een heleboel die hem volgend jaar de tour willen laten rijden.Hebben blijkbaar weinig verstand van wielrennen want anders kom je niet met zoiets.Ik zou er voor willen pleiten om hem zeker de tour niet te laten rijden voor zijn 23. Een aangepast programma met eens een kleinere ritten koers erbij, want men verwacht al dat hij de tour gaat winnen!!

 • rik cappelle

  Een jonge man die verleden jaar nog junior was zou volgend jaar al de Tour moeten rijden en nog het liefst winnen ook want voor de azijnpissers zou zelfs een podiumplaats een totale afhang zijn, nietwaar Peeters.