Lefevere flikt het: zijn team blijft ook de komende vier seizoenen in het peloton

SPONSORS QUICK.STEP, SPECIALIZED EN LIDL VERLENGEN

Op een rijtje: Jack Bauer, Patrick Lefevere, Zdenek Stybar en Enric Mas.
TDW Op een rijtje: Jack Bauer, Patrick Lefevere, Zdenek Stybar en Enric Mas.
30 juni is zijn deadline. Dan zal Patrick Lefevere in Düsseldorf - voor de Tourstart - tekst en uitleg geven over het voortbestaan van zijn team. Onze bronnen zijn echter formeel: de manager van Quick.Step gaat nog vier jaar door.

Dat het moeilijke onderhandelingen zijn, vertelde Lefevere tijdens de Ster ZLM Toer nog aan onze krant. "Ik maak me geen zorgen, maar echt vlotten doet het niet. Dat had ik graag anders gezien. Maar zoals eerder al gezegd: 30 juni is mijn deadline." Daar zijn we ondertussen dichtbij. Bij Quick.Step houden ze de lippen stijf op elkaar, maar diverse bronnen bevestigen ons dat er van een eventueel stopzetten van het team absoluut geen sprake meer is.

Integendeel: Lefevere denkt op lange termijn. Een tijd geleden al verlengde fietsenproducent Specialized zijn overeenkomst met maar liefst vier jaar. In de loop van de maand juni zou Quick.Step Floors voor dezelfde duur hebben bijgetekend en ook Lidl blijft aan boord. Eind deze week weten we of er een extra hoofdsponsor werd binnengehaald of Zdenek Bakala dé belangrijkste geldschieter blijft.

Hoe het met de onderhandelingen met de renners zit? En welke voorwaarde Philippe Gilbert stelt voor een verlengd verblijf? Lees het op HLN Sport Plus, onze zone exclusief voor abonnees. Proef nu 4 weken voor maar 1 euro!

Photo News
Photo News
Photo News5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ronny Popelier

  Opnieuw geweldig wat Lefevere hier realiseerde om de ploeg zijn ploeg QUICKSTEP FLOORS C TEAM in het peloton te houden,. Deze sterkste ploeg in het peloton mocht gewoon niet verdwijnen., en toch je moet het maar doen, een dikke proficiat Lefevere,om deze mooie ploeg samen te houden.

 • Pierre Samaey

  Iemand beweert dat zonder Patrick veel Belgische renners zouden zonder werk zitten, nochtans zondag op het BK zoveel Belgen waren er niet van zijn ploeg denk dat er meer buitenlanders zouden panikeren.

 • Arie Verwimp

  Denk er van wat je wilt maar heb toch veel respect wat deze man al gedaan heeft voor het belgische wielrennen. Zonder deze ploeg zouden er veel belgische renners gewoon geen ploeg meer hebben

 • jan jan

  Zou maar erg zijn als het beste team ter wereld ermee zou stoppen

 • Andre DM

  Hij zal hier en daar nog wat zwarte rekeningen hebben