Laurens De Vreese verlaat Tour Down Under na valpartij

De Vreese pakte al twee keer de dagprijs van de strijdlust tijdens de Tour Down Under.
BELGA De Vreese pakte al twee keer de dagprijs van de strijdlust tijdens de Tour Down Under.
De Vreese start niet meer in de vijfde rit van de Tour Down Under in Glenelg. Onze landgenoot van Astana kwam vrijdag in de vierde etappe ten val, waarbij zijn schouderligamenten werden geraakt.

Ploegleider Stefano Zanini: “We laten hem verder onderzoeken in het ziekenhuis omdat we geen risico’s willen nemen voor de Vlaamse klassiekers, waar we Laurens op zijn best verwachten. Zijn schouderligamenten zijn geraakt. Hopelijk valt de blessure mee. Normaal zou hij na de Tour Down Under de UAE Tour rijden, maar ik vrees dat dat moeilijk wordt. Het Vlaamse openingsweekend? We wachten de diagnose af en zien dan wel.”

Het Vlaamse openingsweekend? We wachten de diagnose af en zien dan wel.

Ploegleider Stefano Zanini

De blessure is hoe dan ook een bittere pil voor De Vreese. Hij pakte de voorbije dagen twee keer de dagprijs van de strijdlust, onder meer nog dankzij zijn aanvalswerk in de vierde rit.

Eerder al verliest Ben Hermans de Tour Down Under na een zware val in de tweede etappe. Ook Hermans brak zijn (linker) sleutelbeen en liep daarnaast ook een complexe schouderfractuur en een dubbele ribbreuk op.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.