Lars Boom uit Ronde van Noorwegen gezet na handgemeen met Preben Van Hecke

Lars Boom is vandaag uit de Ronde van Noorwegen (cat. 2.BC) gezet. De organisatie van de wielerronde strafte de renner van LottoNL-Jumbo voor agressief gedrag tijdens de tweede etappe. De Nederlander kreeg het aan de stok met Preben Van Hecke (Sport Vlaanderen).

Volgens een woordvoerder van LottoNL-Jumbo remde Van Hecke onnodig hard, waardoor de achter hem fietsende Boom bijna ten val kwam. Daarop volgde een handgemeen "waarbij Lars iets te fel reageerde."

Boom kreeg voor zijn gedrag ook nog eens een boete van 200 Zwitserse frank (170 euro). Van Hecke werd ook beboet, maar hij mocht de koers wel vervolgen.
22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dirk Verstraete

  Gonzalez gaat er zich weer mee moeien!

 • Antoine Van De Velde

  Gewoon een moment opname,uit koers zetten erg overdreven. Hoeveel bestuurders zouden er rij verbod krijgen mocht er in t'verkeer zo hard opgetreden worden????. Preben vindt de sanctie zelf veel te zwaar, wel een ongelukkig moment voor Lars die het al zo moeilijk had met die hart kwaal aan het begin van dit seizoen.

 • wil baken

  hahaha wat een soft gedoe en dan zagen over voetballers, dat zijn toch venten zeker....kinderachtig gedoe. Nu is Vanhecke de kneus van het peleton.

 • Pedro Gonzalez

  Och Simonne en Luc ,volgens Karsten Kroon op Eurosport, en wie kan het beter weten (?) gebeurt dat zo vaak en trouwens Preben vindt de straf ook wat overdreven omdat er feitelijk niet zoveel is gebeurd. Maar ja, zegt Karsten, met de social media ziet men tegenwoordig alles en kunnen de inrichters eigenlijk niet anders dan onder druk een sanctie opleggen om het wielrennen op dat vlak wat zuiver te houden.

 • Rudy Vanden Broeck

  Simonne heeft precies veel succes