Lampaert pronkt in Slovakije met leiderstrui, maar moet die even later alweer inleveren

De gele trui voor Lampaert, althans voor even.
BELGAIMAGE De gele trui voor Lampaert, althans voor even.
De tijdrit in de Ronde van Slovakije is gewonnen door de Zwitser Stefan Küng. De hardrijder van Groupama-FDJ legde het parcours van 7,4 km in Bardejov af in 9:04, dat is drie seconden sneller dan Yves Lampaert (Deceuninck-Quick Step). Bob Jungels finishte als derde op acht seconden. Küng is ook de nieuwe leider. Eerst kondigden de organisatoren aan dat Lampaert de leiderstrui in handen had, maar ze trokken die berichten nadien in, nadat de jury de resultaten van de eerste rit van de dag aanpaste.

Voor de 25-jarige Küng is het zijn vijfde zege van het seizoen. Afgelopen zondag won hij de Tour du Doubs (1.1). Hij kroonde zich eerder dit jaar tot nationaal kampioen tijdrijden, hij juichte in de tweede rit van de Ronde van Romandië (WT) en hij won de tijdrit in de Ronde van Algarve (2.BC).

Küng is de nieuwe leider. Hij neemt de leiderstrui over van Alexander Kristoff die ten val kwam in een bocht en bijna een minuut verloor. Hij reed de tijdrit wel nog uit, met een gehavende broek. De Zwitser heeft drie seconden voor op Lampaert, die tweede is.

Later gaf de jury meer uitleg over haar beslissing. De Noor Alexander Kristoff (EAU Team Emirates) won de eerste rit, die helemaal op het eind ontsierd werd door een massale valpartij. De jury besliste daarom om alle renners dezelfde tijd te geven als winnaar Kristoff.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.