Lambrecht stierf aan de gevolgen van gescheurde lever: “Hij had een mirakel nodig”

Photo News
Twee dagen na de val en het overlijden van Bjorg Lambrecht, heeft teamdokter Maarten Meirhaeghe van Lotto-Soudal meer duiding gegeven over de zware valpartij die de jonge renner het leven kostte in de Ronde van Polen.

“Bjorg is overleden aan een grote scheur van de lever die een massieve inwendige bloeding veroorzaakt heeft”, stelt de dokter in een mededeling van de ploeg op de website. “Ten gevolge daarvan heeft hij een hartstilstand gekregen.” 

“Bjorg heeft de grootst mogelijke pech gehad door de manier waarop hij ten val gekomen is. Bij dergelijke inwendige bloeding is een mirakel nodig, een mirakel dat Bjorg niet gegund was. De plaats en het tijdstip hadden geen invloed op de gevolgen. Zelfs mocht dergelijk letsel zich in een ziekenhuis voltrokken hebben, is de kans op een slechte afloop reëel.”

In de komende uren volgt meer nieuws over de repatriëring en begrafenis van Lambrecht.

BELGA
Photo News15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • didier de coster

  geen woorden voor

 • rik cappelle

  Ik heb er nog geen seconde spijt van gehad dat ik hier de voorbije jaren dikwijls de loftrompet geschald heb van en over Bjorg. Reeds enkele seizoenen was ik een achtergrond supporter en daar ben ik fier op. Dank u Bjorg voor de mooie momenten die u mij hebt geschonken en moge het u goed gaan hierboven.

 • Chris Verbrugghe

  En de verklaringen van de renners die achter en naast het slachtoffer reden op het moment van de val?

 • Peter De Coninck

  Heel erg .Veel sterkte voor iedereen.Dit neemt je bij de keel.zoals zovele ongelukken en zieke jonge mensen.

 • Peter Berg

  Ben er twee dagen later nog altijd niet goed van... Bjorg was onze grootste kans om een ronde te winnen in de toekomst. Remco zal veel klassiekers gaan winnen maar zie hem geen van de drie grote rondes winnen. Zonde, toffe gast...