Laat Oleg Tinkov Alberto Contador en co in de steek?

Oleg Tinkov en Alberto Contador zien het seizoen 2015 zitten, maar de Russische economie zou roet in het eten kunnen gooien.
PHOTO_NEWS Oleg Tinkov en Alberto Contador zien het seizoen 2015 zitten, maar de Russische economie zou roet in het eten kunnen gooien.
Het gaat niet goed met de Russische economie en dat laat zich ook gevoelen bij miljardair Oleg Tinkov. Zijn bank is het slachtoffer van de sterke daling van de olieprijs en de sancties ten gevolge van het conflict tussen Rusland en Oekraïne. "Als de koers nog verder daalt en onze bank eronder begint te lijden, stop ik het sponsorschap van Tinkoff-Saxo", dreigt Oleg Tinkov. Van straffe taal gesproken.

De aandelenkoers van Tinkoff Credit Systems Bank is de afgelopen maanden enorm gekelderd. Dit kan volgens hem gevolgen hebben voor de toekomst van zijn ploeg Tinkoff-Saxo. Dat zegt hij tegen het financieel magazine Bloomberg. "Ik weet niet of ik als eigenaar van de ploeg dan een nieuwe sponsor kan vinden. Waarschijnlijk moet ik dan stoppen met de ploeg."

Wat met eigen kapitaal?
De 47-jarige Tinkov ziet het niet rooskleurig in: "Ik heb momenteel tachtig werknemers bij de ploeg die hoge salarissen ontvangen genieten. Zij kunnen hun baan verliezen door de sancties. Hoewel het met zijn bank erg slecht gaat, heeft de kapitaalkrachtige Rus op zijn eigen rekening nog altijd behoorlijk wat geld staan. Het is echter de vraag in hoeverre hij dat wil gebruiken om zijn team te redden...

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS