Volg vanavond de uitreiking van de Kristallen Fiets 2018 via livestream: bekijk hier reeds de trailer

rv

Vanavond bekroont Het Laatste Nieuws, in samenwerking met VTM Nieuws, op het 27ste Gala van de Kristallen Fiets in de VTM-studio’s in Vilvoorde de beste Belgische wielrenner en wielrenster van het jaar. U kan de uitreiking vanaf 20u15 volgen via livestreams op hln.be en vtmnieuws.be of op de Facebookpagina’s van beide media. 
Hoofdpresentator Merijn Casteleyn krijgt voor het tweede opeenvolgende jaar onze vaste huisanalist Tom Boonen als sidekick. Topfavorieten bij de vrouwen zijn wereldkampioenen Sanne Cant (veldrijden) en Nicky Degrendele (keirin) en titelverdedigster Jolien D’hoore. Bij de mannen stak niemand er dit seizoen echt bovenuit en kondigt zich bijgevolg een razendspannende strijd aan tussen zeker tien kandidaten. Daarbij onder meer Wout van Aert, Greg Van Avermaet, Thomas De Gendt, Yves Lampaert, Victor Campenaerts, Tiesj Benoot en Tim Wellens. In de rand van de meest prestigieuze wielertrofeeën van het land, worden ook de Jongere van het Jaar, de Teammanager/Ploegleider/Coach van het Jaar en de Helper van het Jaar (Kristallen Zweetdruppel) gehuldigd. Speciaal voor u blikken ex-laureaten Peter Van Petegem, Niels Albert en Tom Steels als copiloot van Tom Boonen in een Porsche 911 GT3 RS op Circuit Zolder vooruit naar de ontknoping in de diverse categorieën. Niet te missen, zoals dit trailertje aangeeft. ‘Ja, gas!’

* Met speciale dank aan Porsche en Circuit Zolder

rv7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ronny Verachtert

  geef de Kristallen Fiets maar aan Vanderpoel die heeft hij verdient wat je van ander renners niet gezegt kan worden

 • Anthony Peeters

  Die renners in de trailer hadden nu met de vingers in de neus gewonnen van die triestige mannekes die nu fietsen! Als er dan al iemand gekozen moet worden doen dan maar de wout! Hij is de enige die mooie dingen heeft laten zien en misschien geeft het hem een duwtje om sneller op de weg te gaan!

 • Laurent Deviendt

  waarom zou onze Tom dit niet mogen Hij heeft ons wonderlijke jaren bezorgt in de sport en nu wil hij genieten van zijn hobby die misschien naar meer dan een hobby uit draait karakter op alle gebied wat een mens bravo

 • David De Geyter

  Boonen trekt zich niets aan van de CO2 uitstoot! En krijgt zoals steeds nog gratis reclame ook!

 • Jan Van Rompaey

  En maar bluffen.