VIDEO. Tom Boonen blikt vooruit naar Kristallen Fiets: “Uitgelezen kans voor Wout van Aert”

Wout Van Aert is de favoriet om woensdag de Kristallen Fiets te winnen. Dat zegt Tom Boonen, zelf vier keer winnaar van de prijs voor de beste Belgische wielrenner van het jaar. Woensdag is Boonen opnieuw copresentator van het gala. Afgelopen week trok hij naar het circuit van Zolder voor een gesprek met VTM NIEUWS-wielerjournalist Merijn Casteleyn, over de favorieten in alle categorieën. Bij de dames verwacht Boonen dat veldrijdster Sanne Cant de trofee zal pakken, terwijl onze vaste huisanalist Patrick Lefevere Ploegleider van het Jaar ziet worden en Remco Evenepoel Jongere van het Jaar.

 Peter Van Petegem, Niels Albert en Tom Steels speelden op het Circuit van Zolder voor copiloot van Boonen in een Porsche 911 GT3 RS. Albert geeft in de reportage alvast aan dat ook hij hoopt op een zege van Wout van Aert. U kan de uitreiking vanaf 20u15 volgen via livestreams op hln.be en vtmnieuws.be of op de Facebookpagina’s van beide media.

Tom Boonen en Merijn Casteleyn.
Tom Boonen en Merijn Casteleyn.
Van Petegem, Boonen, Albert en Steels.
Van Petegem, Boonen, Albert en Steels.
rv10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Van Rompaey

  Van Aert verdient dat helemaal niet.

 • johan Maddens

  Wout van Aert de regelmaat in alle voorjaarsklassiekers , was overal mee en dit voor zijn eerste jaar . 3 de in Strade Bianchie tussen alle toppers en won dan nog de Ronde van Denemarken . En voordien nog Kampioen van Belgie en Wereldkampioen Veldrijden . Wie deed beter ???

 • Peter Vandebeek

  Pro Van Aert maar nog veel te jong om dit al te verdienen. Ok na een goed volgend voorjaar maar nu nog niet.

 • Peeters Freddy

  Toch niet V Aert zeker of gaan ze die overbodige prijs geven zodat hij toch iets heeft.

 • bob jansens

  pro Wout: hij werd Belgisch en Wereldkampioen veldrijden en hij heeft een geslaagd debuut gemaakt op de weg; contra: in het huidige crossseizoen zijn zijn prestaties ondermaats voor een Wereldkampioen.