Tweevoudig laureaat Sven Nys verkiest Van Avermaet nipt boven Gilbert: "Greg breide een verlengstuk aan zijn fantastisch olympisch jaar"

BELGA
Zelf moet hij vanavond met z’n Anneke met spijt in het hart passen voor het 26ste Gala van de Kristallen Fiets in het Grand Casino Knokke. "Professionele verplichtingen", roept tweevoudig laureaat Sven Nys (2007, 2013) in als geldig excuus. Wat niet betekent dat hij de spannende ontknoping niet met argusogen zal volgen. "Gilbert en Van Avermaet verdienen de trofee allebei", vindt hij. "Maar ik geef Greg toch nipt de voorkeur. Omwille van iets meer regelmaat, iets prominenter aanwezig gedurende het volledige seizoen."

Ook Nys’ handen gingen op 2 april spontaan en enthousiast op elkaar voor de topprestatie van Gilbert in de Ronde van Vlaanderen. "Eigenlijk jammer dat hij met die prestatie toch nog de duimen zou moeten leggen voor de Kristallen Fiets. Want het was écht wel een straf nummer, die solo-uit-de-oude-doos. Je kon dan wel zeggen dat er na de Kwaremont vanalles gebeurde (de val van Sagan, Van Avermaet en Naesen, red.), waardoor het allemaal wat meezat. Maar dat hoort nu eenmaal bij de koers. Ook de achtervolgers stonden onder zware druk."

Van Avermaet sloot, naast zijn indrukwekkende reeks in het Vlaamse voorjaar (Omloop, E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem, Parijs-Roubaix), het seizoen dan weer af als nummer één op de wereldranking en in de UCI WorldTour. Ook dát schat Nys naar waarde. "Als je eindwinnaar wordt van het klassement dat alle renners en wedstrijden op het allerhoogste niveau verenigt, dan zegt dat wel iets. Van Avermaet breide gewoon een verlengstuk aan zijn fantastisch olympisch jaar. Geen evidentie. Dat op zich al, doet me uiteindelijk toch voor hém kiezen."

Photo News
rv3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Chris Drulle

    Het wordt een vlaamse verkiezing , spijtig want Gilbert verdiend hem.

  • Gino Denil

    Geef ze elk een kristallen wiel. En om de Vlaamse chauvinisten tevreden te stellen dat kleine wiel aan Gilbert.

  • Marc Sierens

    Het word stilaan tijd dan Nys wat van het toneel verdwijnt,die man is niets anders meer dan een aandachtszoeker die alles naar zijn persoontje en zijn vriendjes tracht toe te trekken,ze hebben De Bie al aan de kant gestoten wat en wie is de volgende.Wuyts zijn plaats zal hij zelf innemen denk dat dit al vast staat de vrienden regelen dit wel.