Surfers HLN.be kroonden Iljo Keisse tot beste helper van 2014

Wietse Claes
De voorbije weken kon u stemmen op de knecht die zich volgens u het meest uit de naad heeft gefietst in het voorbije wielerjaar. De winnaar is niemand minder dan Iljo Keisse geworden. De 31-jarige Gentenaar van Omega Pharma-Quick.Step kreeg maar liefst 29,98% van de stemmen. De Gentenaar legde met zijn in Gent ontvangen trofee, die hij uit handen kreeg van journalist Hans Fruyt, een ereronde af en werd fel bejubeld door een volgelopen Kuipke.

Het pistewonder kon er vanavond echter niet bij zijn op de uitreiking van de 'Kristallen Zweetdruppel' in Knokke. De 6-daagse van Gent is namelijk in volle gang en dan vind je Iljo Keisse in "zijn" Kuipke. Wij brachten de Belgische keizer van de piste dan ook een bezoekje in zijn thuishaven, meer bepaald in zijn camper. Zeg maar gerust zijn habitat van dinsdag tot zondag.

belga
Onze medewerker Hans Fruyt onverhandigde de Kristallen Zweetdruppel op de Zesdaagse van Gent.
belga Onze medewerker Hans Fruyt onverhandigde de Kristallen Zweetdruppel op de Zesdaagse van Gent.
Wietse Claes

Luxeknecht van 'Cav'
Keisse wierp zich in het team van Patrick Lefevere op tot een onmisbare pion als wegkapitein voor de Vlaamse Klassiekers en in het radarwerk voor de sprinttreintjes van Mark Cavendish. De joviale Gentenaar stijgt jaarlijks boven zichzelf uit en bewijst het team zo gouden diensten. Keisse is iemand die zichzelf perfect kent en het tijdens dat ene onverwachte moment waarin hij zijn eigen kans kan en mag gaan ook zelf kan afmaken. Denk maar aan zijn overwinning in de Châteauroux Classic de l'Indre van eind augustus.

Team: Omega Pharma - Quick.Step (Bel)
Leeftijd: 31

Wietse ClaesReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels