Exclusief voor abonnees

Sanne Cant na de kritiek op zoek naar eerste Kristallen Fiets: “Alsof ik mijn WK-trui bij een doos cornflakes heb gekregen”

Joel Hoylaerts / Photo News
Twee jaar geleden hoopte ze te winnen, vorig jaar dacht ze niet te kunnen verliezen. Maar zie: Sanne Cant (29) wacht nog op haar eerste Kristallen Fiets. Derde keer, goed keer? “Ik heb een mooi plaatsje vrij in mijn living.”

Kan het dit jaar mislopen?

“Zoals je zegt: ik heb al een aantal keer gedacht dat ik zou winnen. Twee jaar geleden wist ik dat het moeilijk kon worden tegen Jolien en Lotte (D’Hoore en Kopecky, red.), maar vorig jaar dacht ik echt dat het niet kon misgaan. Verkeerde inschatting. Daarom verwacht ik nu niks meer.”

Je was toen boos, hé?

“Boos is overdreven, maar plezant vond ik dat niet. Maar als de mensen liever voor Nicky Degrendele kiezen, wat kan ik daar voor commentaar op hebben?”

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratis5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • walter molenberghs

  Komt goed, de wereldtrui brengt gij weer naar Vlaanderen.

 • Kristof Staes

  Als je de prestaties bekijkt kan je toch niet anders dan die fiets winnen, of heeft het ook nog met wat anders te maken ?

 • Freddy van Puymbrouck

  Sanne verdient dat zeker, de manier waarop ze dat sterke Nederlandse blok klopte op het WK zie ik geen enkele ander Belgische wielrenster doen!

 • René Pijnacker

  De kristallen fiets zou zeker verdiend zijn Sanne, voor je prestaties van het afgelopen (winter)seizoen 2018-2019 zou ik ook niet weten wie er meer voor in aanmerking komt, hoewel het dit seizoen nog niet echt goed loopt. Echter niet alleen prestaties tellen, de prijs moet je ook gegund worden. Ik bewonder je enorm, maar bedenk wel, een echte kampioen weet mooi te winnen, maar ook mooi te verliezen en ik denk dat het een beetje aan dat laatste schort.

 • Corneel Vermeire

  Succes Sanne ‍♂️