Remco Evenepoel jongste winnaar ooit van Kristallen Fiets na indrukwekkend debuutjaar bij profs

Photo News
Remco Evenepoel heeft op zijn negentiende de 28ste editie van de Kristallen Fiets gewonnen. Het supertalent van Deceuninck-Quick.Step is daarmee de jongste laureaat ooit van de Belgische wielertrofee. Evenepoel kreeg de prijs uit handen van Eddy Merckx.

Evenepoel heeft een indrukwekkend debuutjaar bij de profs achter de rug. De Vlaams-Brabander schreef in juni de Baloise Belgium Tour op zijn naam. Wat later werd hij derde op het BK tijdrijden, waarna Evenepoel op straffe wijze de Clasica San Sebastian naar zijn hand zette. En dat in zijn allereerste eendagswedstrijd van de WorldTour.

De superlatieven vlogen in het rond, maar het sprookje was nog lang niet ten eind. Op het EK tijdrijden in het Nederlandse Alkmaar blies de neoprof de tegenstand weg. “Deze overwinning is voor Bjorg (Lambrecht) en Stef (Loos)”, klonk het bij een geëmotioneerde Evenepoel, die zich ook verzekerde van een ticket voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio.

Het tijdritgoud in Alkmaar deed het wonderkind dromen van de regenboogtrui. “Ik ben klaar voor het WK tijdrijden.” En of hij er klaar voor was. Evenepoel vloog over het parcours in Yorkshire, slechts één renner legde het traject sneller af: Rohan Dennis. Zilver dus voor Evenepoel. De beste Belgische prestatie ooit op het WK tijdrijden.

Dat alles leverde de 19-jarige Evenepoel vanavond in de VTM-studio’s in Vilvoorde zijn eerste Kristallen Fiets op. De kers op een hele mooie taart. “Eén prijs kiezen voor 2020? Olympisch goud. In béide disciplines.” Dat belooft, Remco.

Uitslag Kristallen Fiets (top 10)

1. Remco Evenepoel 678

2. Philippe Gilbert 538

3. Wout van Aert 512

4. Victor Campenaerts 370

5. Thomas De Gendt 190

6. Dylan Teuns 118

7. Greg Van Avermaet 100

8. Tim Merlier 46

9. Toon Aerts 32

10. Laurens De Plus 20

Photo News36 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wilfried Vanden Berg

  Merckx werd meerdere malen betrapt , Evenpoel is clean . Dus zo fier moet hij niet zijn Merckx .

 • René Pijnacker

  Een winnaar is iemand die als eerste over de streep gaat, of een snelste tijd zet. Het concept Kristallen Fiets, Flandriën van het jaar, Sportman van het jaar, enz., enz. begrijp ik eigenlijk niet zo goed. De prijzen voor de prestaties zijn toch al uitgereikt? Dit soort verkiezingen veroorzaken jaar in, jaar uit discussies, ontevredenheid enz. Niet alleen bij het wielrennen in België, maar bij alle sporten over de gehele wereld. Gewoon afschaffen, wedstrijd gedaan, winnaar(s) gehuldigd, next ..

 • Guido Verhoeven

  Eindelijk een prijs, en deze is volkomen terecht!

 • Jan Boden

  Meer dan zijn overwinningen waardeer ik zijn houding op het WK door Gilbert op te wachten in een poging om hem terug te brengen. Als je jezelf kan wegcijferen dan ben je pas echt een grote.

 • Jacques Hillaert

  Dikke proficiat aan een renner met enorm talent, veel doorzettingsvermogen, de wil om te groeien en daarnaast nog een gevoelig heel sympathiek manneke, klasse