Exclusief voor abonnees

Patrick Lefevere: “Een groter budget? Dan zou ik mezelf beter betalen”

Patrick Lefevere.
Photo News Patrick Lefevere.
Nog maar een keer is zijn wielerploeg in 2018 de meest succesvolle van de wereld. En nog maar een keer heeft Patrick Lefevere (63) de toekomst van diezelfde wielerploeg veilig­gesteld. Belangrijker dan 73 overwinningen in een seizoen is het nieuwe sponsorcontract dat hij met het Belgische beursgenoteerde bedrijf Deceuninck heeft afgesloten. ­Ploegmanager van het jaar, wat heb je daar nog meer voor nodig?

73 overwinningen in een seizoen, dat lijkt niet meer van deze tijd.

“Dat dacht ik eerst ook. Na die eerste overwinningen in Argentinië en ­Colombia vielen er een paar grote appels uit de boom: Ronde van Vlaanderen, Waalse Pijl, Luik. Toen moest ik al een keer in m’n arm nijpen.”

“Iedereen werd gek, letterlijk hé. Het ­record begon te leven. Een record uit de tijd van Mapei, toen we veertig renners hadden en toen de jonge Pozzato en Cancellara ook nog gingen koersen in Cuba om daar alles te winnen. Dat is niet vergelijkbaar.”

Zelf deed je duchtig mee aan de ­gekmakerij, met een tweet na elke nieuwe overwinning.

“Natuurlijk (lacht). En toch was er niet veel druk. We merkten wel dat we in het peloton niet meer geliefd waren. Zie de uitlating van Wallays na zijn ritzege in de Vuelta (Wallays riep: ‘Losers. Heel de tijd lachen met mij. Waar zitten de mannen van Quick.Step?’, red.). Dat was kinderlijk en zelfs dom.”

Je hebt 10% van dit artikel gelezen
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jurgen Maes

    Komt soms arrogant over maar toegegeven een betere manager ga je niet snel vinden.

  • Ronny Popelier

    Inderdaad fantastisch wat Patrick Lefevre ieder jaar opnieuw presteert met zijn ploeg. Speurneus voor jong talent , ook Belgische talenten en deze dan de kans geven in zijn ploeg om te slagen. Alle respect voor de bescheiden Patrick Lefevre. Hopelijk valt Quick-Step terecht in de prijzen. Ploeg manager voor Patrick Lefevre, helper voor Tim Declercq, en kristallen fiets voor Belgisch kampioen Yves Lampaert. Een grote Chapeau voor Patrick Lefevre en zijn ( Deceuninck ) Quick-Step ploeg.

  • Noel Huughe

    Als westvlaming niets dan bewondering voor deze bescheiden hardwerkende westvlaming ge moet het maar doen. ongelofelijke inzet van die man