Onze chef Wielrennen: “Campenaerts is misschien niet de beste ­Belgische wielrenner van 2018 die iedereen had ­verwacht. Maar hij krijgt wel de beloning die hij verdient”

Gregory Van Gansen - Photonews

Schrijft u dit even op: 2019 wordt het jaar van ­Campi. Daar heeft Victor Campenaerts bij de uitreiking van de Kristallen Fiets alvast een ­voorschot op genomen. Van alle moeilijke keuzes die een jury van wielercoryfeeën en specialisten moest maken, maakte ze de moeilijkste. In een ­wielerland van kasseien, klassiekers en crossers, in een jaar waarin de grote uitschieters ontbraken, heeft ze de trofee van beste Belgische wielrenner van het voorbije jaar aan een tijdrijder toegekend.

Je hebt 20% van dit artikel gelezen
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Daniel Mignolet

    Victor heeft zijn overwinningen individueel gewonnen en is de verdiende winnaar. Lampaert zou zonder zijn sterke ploeg nog geen platte prijs rijden. Victor is een renner met inhoud en klasse. Yves kan, als je hem al kunt verstaan, nog geen 2 deftige woorden achter elkaar zeggen.

  • Filip Rots

    Dikke, welverdiende proficiat

  • Ronny Popelier

    Dat is dan nog het toppunt, Campenaerts niet de beste renner 2018, maar wint wel de houden fiets. Hoe wil men dit uitleggen aan Yves Lampaert en alle die de voorkeur gaven. aan Yves. Yves Lampaert is de morele winnaar , en verdiende de kristallen fiets. Ofwel moest lotto kost wat kost ook een trofee winnen, ofwel hadden sommige journalisten nog een eitje te pellen met Patrick Lefevre en of Quick-Step. Wel heel jammer voor Yves Lampaert.