Het officiële afscheid tussen Greg Van Avermaet en Allan Peiper: "Als ik jou zie, krijg ik altijd een smile op mijn gezicht”

Jan De Meuleneir/Photo News
Zes jaar was Allan Peiper (58) de sportieve baas van Greg Van Avermaet (33), maar nu BMC ophoudt te ­bestaan, scheiden hun wegen. De Oost-Vlaming wordt kopman bij het nieuwe CCC, de Australische Belg trekt naar UAE Emirates. Dit interview geldt als officieel ­afscheid. “Je bent de vriendelijkste kampioen die ik ooit gekend heb.”

Allan, waarom stap jij niet mee in het nieuwe CCC-project?

Peiper: “Het had gekund, maar ik heb zelf gekozen om andere oorden op te zoeken. Ik heb zes fantastische jaren gehad bij BMC. Ik werd aangetrokken als performance coach en mocht helemaal zelf de lijnen uitzetten. Ik kon de mensen aantrekken die ik wilde en ik kon mijn eigen visie volgen. Het was leuk ­werken, maar het heeft ook veel energie en stress gekost. Bij de nieuwe ploeg zou dat hele proces van vooraf aan herbegonnen zijn. Dat zou wel gelukt zijn, maar ik wilde liever weer dichter bij de renners staan. Ploegleider zijn is de mooiste job bij een ­wielerploeg.”

En dat kon niet bij CCC?

Je hebt 9% van dit artikel gelezen
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.