Dankzij u wint meesterknecht Tim Declercq zijn eerste Kristallen Zweetdruppel

Merijn Casteleyn, Tim Declercq en Tom Boonen.
Joel Hoylaerts / Photonews Merijn Casteleyn, Tim Declercq en Tom Boonen.
Tim Declercq heeft voor het eerst de Kristallen Zweetdruppel gewonnen, de prijs voor de beste helper van het peloton. De surfers van HLN.be stemden massaal op Declercq, die met maar liefst 44% van de stemmen aan de haal ging. Het werkpaard van Quick.Step Floors ontving de trofee van ploegmaat (én drievoudig Kristallen Zweetdruppel) Iljo Keisse.

De kans is reëel dat wanneer u in de vroege namiddag naar de koers zapte, er een boomlange renner van Quick.Step Floors op kop van het peloton reed. Dat was dus Tim Declercq. Altijd maar hij. Trouwe knecht van Patrick Lefevere. Dat zag ook de HLN-surfer, die de 29-jarige West-Vlaming naar de zege in de Kristallen Zweetdruppel loodste.

Declercq kreeg 44% van de stemmen. Drievoudig winnaar (en alleen recordhouder) Iljo Keisse (30%) werd tweede, dankzij een bijzonder sterk voorjaar. De andere genomineerden volgden op ruime afstand: Xandro Meurisse (9%), Tosh Van der Sande (8%), Jasper De Buyst (5%) en Laurens De Vreese (4%). In totaal werd er liefst 13.260 keer gestemd, waarvoor dank.

“Ik heb een grote familie, dus misschien hebben zij vaak gestemd”, grapte Tim Declercq. “Nee, serieus. Ik vind dit echt een fantastische prijs. Mijn werk binnen de ploeg wordt geapprecieerd, ook door Patrick Lefevere. Daar kan ik echt niet over klagen. En natuurlijk is het leuk dat onze kopmannen het vaak afwerken.”

BELGA

Erelijst:

2005: Kevin Hulsmans
2006: Gert Steegmans
2007: Johan Vansummeren
2008: Mario Aerts
2009: Stijn Vandenbergh
2010: Mario Aerts
2011: Jelle Vanendert
2012: Kevin De Weert
2013: Stijn Vandenbergh
2014: Iljo Keisse
2015: Iljo Keisse
2016: Iljo Keisse
2017: Julien Vermote
2018: Tim Declercq

Joel Hoylaerts / Photonews
Tim Declercq en vriendin Tracey Debruyne.
Photo News Tim Declercq en vriendin Tracey Debruyne.
Joel Hoylaerts / Photonews
Joel Hoylaerts / Photonews
BELGAReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.