Campenaerts zag het echt niet aankomen: “Ik tril over mijn hele lijf”

Photo News
Sprakeloos. Trillend op zijn benen. Of zoals hij het zelf omschreef: “Ik raak geen grond meer, jong.” Eerlijk is eerlijk: niet alleen de Kristallen Fiets bracht Victor Campenaerts (27) in trance. Daar zorgde vooral ‘special guest’ en steruitreiker Sir Bradley Wiggins voor. “Als ik één idool in het wielrennen heb, dan hij!”

Kwam dit scenario in je stoutste dromen voor?

“Totaal niet. Ik was hier écht niet op voorbereid. Ik dacht dat de laureaat van de Kristallen Fiets op voorhand wel een bepaalde hint zou krijgen. (lacht) Niet dus. Dinsdag had ik je collega Bieke (Cornillie, red.) aan de lijn. We kennen elkaar goed. ‘Ik moet toch geen hemd aandoen?’, vroeg ik haar. ‘Jawel, jawel. Je hebt toch een nieuw kostuum gekocht?’, kaatste ze terug. ‘Euh... neen.’ Kijk (opent zijn jasje): ik héb ook geen hemd aan. Dit ‘rolkraagske’ kreeg ik twee jaar geleden voor mijn verjaardag van ons ma. Het is de eerste keer dat ik het draag.”

Je hebt 22% van dit artikel gelezen
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Raymond Meyvaert

    Verdiend! Dikke proficiat!