Andrei Tchmil: "En nu wachten op een Belgische overwinning in Milaan-Sanremo"

MARC GOYVAERTS
Woensdag 6 december is het weer zover. Met de uitreiking van de Kristallen Fiets bekroont Het Laatste Nieuws de beste Belgische wielrenner van het afgelopen jaar. Er staat ons een bloedstollende avond te wachten, want een tweestrijd tussen Greg Van Avermaet en Philippe Gilbert dient zich aan. Hoog tijd dus om alle oud-laureaten eens aan de tand te voelen. Vandaag: Andrei Tchmil. 

"Ik vind het formidabel dat onze renners zo'n mooie koersen hebben gewonnen", vertelt Andrei Tchmil, de winnaar van de Kristallen Fiets in 2000. "Dat geldt voor Philippe Gilbert, Greg Van Avermaet en de jongeren die er nu aan komen. Ik heb er nog lang met 'Jos' (Jef Braeckevelt, red) over gediscussieerd. In volgorde heb ik voor Greg Van Avermaet, Philippe Gilbert en Dylan Teuns gestemd. Van Avermaet en Gilbert zetten een indrukwekkende reeks neer van de E3 Harelbeke tot de Amstel. En Dylan Teuns heeft getoond dat hij een groot renner kan worden."

"Alleen Milaan-Sanremo ontbreekt nu nog. Ik geloof dat ik nog enkele jaren de laatste Belgische winnaar kan blijven. Al zal ik er niks op tegen hebben wanneer Gilbert volgend jaar wint. Dat zal dan negentien jaar na mij zijn. Dat geeft toch meer waarde aan mijn overwinning vind ik."
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gust Trentels

    Laatste Belg telt niet, geen echte Belg.

  • Marcel De Maesschalck

    Tchmil, jij bent maar een genaturaliseerde Belg die op hierdoor wou profiteren en zelfs een selectie voor het WK van een echte Belg afpakte. De laatste Belgische winnaar van Milaan San Remo is en blijft Fons De Wolf in 1981. Trouwens, je reed enkel (en bij uitbreiding je ploegje) om de ploeg van Lefevre te doen verliezen.