Exclusief voor abonnees

"Het Belgische wegwielrennen heeft je nodig, Wout" — "Oké, maar ik moet het eerst nog leuk vinden"

Wereld- en Belgisch kampioen, eindwinnaar van de ­Wereldbeker en DVV-Trofee. Toch zal de Kristallen Fiets ook dit jaar niet op de dressoir van topcrosser Wout van Aert (23) belanden. Tijd om uit te breken, vindt Tom ­Boonen (37). Al waarschuwt de Vlaamse voorjaarsexpert ook in hun allereerste dubbelinterview ooit. "Je zal ­verschieten in de klassiekers. Die ‘vijfurenkaap’, hij ­bestaat écht, hoor."

Je hebt 3% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Hendrik Hollemaert

  Ik heb niets tegen Tom Boonen maar de man doet er alles aan om in de media te blijven.Hij was een heel goed renner daar ga ik niet over discuteren maar verder heb ik het wel gehad met hem.

 • SAM Bedfort

  Ik zie niet in waarom veldrijders zich zogezegd moeten bewijzen op de weg en omgekeerd niet.

 • Bernd Vaes

  In de voorjaarsklassiekers zou hij misschien iets kunnen, in de rondes niets, want Wout koerst enkel met de benen, waar in rondes het kopje wel het belangrijkste is. Maar ja, wat weet Boonen nu over rondes? Die is een slechte raadgever voor Wout.

 • maarten mouton

  Hoe weten jullie of hij zijn limieten heeft bereikt. Hij kan de winter te diep zijn gegaan met de trainingen of inderdaad te veel hebben gekoerst. Of misschien is er iets met de fiets of zijn er te veel spanningen in de ploeg. dat kan allemaal een rol spelen voor zijn minder presteren. Nys heeft toch ook een minder seizoen gereden toen zijn vrouw van hem weg was.

 • sylvain roobaert

  Beter eerst proberen op normale manier cross te winnen want kan dat zelfs niet meer zonder geluk en afstand nemen van Niels