Kopmannen Deceuninck-Quick.Step tevreden met parcourswijziging: “Eindelijk een échte Luik-Bastenaken-Luik”

Gilbert en Alaphilippe.
BELGA Gilbert en Alaphilippe.
Zondag staat Luik-Bastenaken-Luik op het programma. Bij Deceuninck-Quick.Step kijken ze alvast uit naar de afsluiter van het klassieke wielervoorjaar. “De nieuwe aankomstplaats is veel mooier en prestigieuzer.”

Zoals bekend ligt de finish na 27 jaar niet langer in Ans, maar voortaan weer in Luik, op de Boulevard d’Avroy. Een stevige wijziging, want daardoor maken niet langer de slothelling in Ans, noch de Saint-Nicolas deel uit van het parcours en zijn de laatste veertien kilometer richting de finish vlak. “Ik heb nog nooit een Luik-Bastenaken-Luik gereden mét aankomst in Luik. Dus dat is iets nieuws voor mij”, vertelde Philippe Gilbert op de persconferentie van Deceuninck-Quick.Step. 

“Zoals Julian (Alaphilippe, red.) het zegt: het zal een andere koers worden, actiever. Althans, dat wordt toch gehoopt”, vervolgde de winnaar van Parijs-Roubaix, die duidelijk tevreden was met de aankomstwijziging. “Eindelijk een échte Luik-Bastenaken-Luik. De finish boven in Ans had weinig te maken met Luik. Blij dat ik dan toch eens een authentieke Luik-Bastenaken-Luik kan rijden in mijn carrière. De nieuwe aankomstplaats is veel mooier en prestigieuzer. Voor renners én publiek.”

Milaan-Sanremo én Luik-Bastenaken-Luik in één seizoen winnen, ’t is iets unieks. Eddy Merckx was in 1975 de laatste renner die dat kunststukje realiseerde. Wordt Julian Alaphilippe zijn opvolger? “Ik ben er niet echt mee bezig. Ik focus me op de wedstrijd, zonder me op andere doelen te concentreren”, aldus de Fransman. “Milaan-Sanremo winnen, was iets speciaals. Ik begon daardoor gemotiveerd aan de Ardense klassiekers, en ik ben heel gelukkig met mijn zege in de Waalse-Pijl. Nu ben ik zelfs nóg gemotiveerder voor Luik-Bastenaken-Luik.” Dat belooft.

Gilbert en Alaphilippe.
BELGA Gilbert en Alaphilippe.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.