Kogel is door de kerk: Cancellara start in eigen land

PHOTO_NEWS
Fabian Cancellara (Trek Factory Racing Team) start morgen in de 79ste editie van de Ronde van Zwitersland (WorldTour). Dat liet de 34-jarige Zwitser weten via een Twitterbericht.

'Spartacus' moest forfait geven voor de GP Kanton Aargau (Zwi/BC) donderdag wegens een bacteriële infectie aan de keel. Zijn deelname aan de Ronde van Zwitserland was onzeker, luidde het dinsdag nog in een persbericht van zijn team. Met een Twitterbericht geeft hij nu zelf aan dat hij van de partij is in de Ronde van zijn land. "Het ziet ernaar uit dat de antibiotica gewonnen heeft van de bacteriën", schrijft hij. "Ik ben onderweg naar Zug voor de Ronde van Zwitersland."

Voorjaar in het water
De onfortuinlijke Zwitser brak op vrijdag 27 maart bij een val in de E3 Harelbeke twee wervels in de onderrug. 'De Beer van Bern' moest daarna zijn fiets drie weken aan de kant laten en diende een kruis te maken over zijn favoriete koersen Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Uiteindelijk maakte hij eind mei zijn rentree in de Tour des Fjords. Daarin eindigde hij op 49ste plaats.