Koerst Sagan volgend seizoen voor deze topploeg?

Getty Images
Officieel is het transferseizoen in het wielerpeloton nog lang niet begonnen, maar op de achtergrond wordt al druk onderhandeld. De grote vraag is vooral voor welke ploeg wereldkampioen Peter Sagan volgend jaar gaat koersen. De Slovaakse topvedette van Tinkoff werd eerder nadrukkelijk gelinkt aan Etixx-Quick.Step, maar volgens de Gazzetta dello Sport heeft nu ook Astana zich gemeld in de strijd om de handtekening van Sagan.

Het contract van de Slovaak loopt nog een jaar door, maar iedereen gaat ervan uit dat Sagan vertrekt bij de Russische formatie van Oleg Tinkov. De kleurrijke mecenas stapt na dit seizoen immers uit de wielerwereld en een nieuwe hoofdsponsor voor de ploeg werd nog niet gevonden.

De manager van Sagan voert intussen op de achtergrond gesprekken met andere teams. Volgens Cyclingnews ligt Astana momenteel in 'poleposition' om de winnaar van de Ronde van Vlaanderen binnen te halen.

In het spoor van de regerend wereldkampioen zouden ook de renners Juraj Sagan - Peters broer - Michal Kolar, Erik Baska en twee leden uit de staf van Tinkoff meegaan naar Astana. Met de deal zou zo'n 5 miljoen euro gemoeid zijn.

Photo News
TDW