KOERS KORT. Walter Planckaert wil graag nog drie jaar door als ploegleider - De Ketele wint Zesdaagse van Bremen

Photo News

Patrick Bevin (CCC) kampt met hartritmestoornissen

Patrick Bevin moet een tijd aan de kant blijven. De ploegmakker van Greg Van Avermaet kreeg op training plots af te rekenen met een onregelmatige hartslag. Na onderzoek werden hartritmestoornissen vastgesteld bij de Nieuw-Zeelander. Hij mist alvast de Tour Down Under (21-26 januari).

“Het is gelukkig geen levensbedreigende situatie, maar de zaak moet wel nauwkeurig opgevolgd worden. Daarom werd Partrick overgebracht naar een ziekenhuis in Adelaide waar de toestand verder opgevolgd wordt. Onze renner zal bijkomende testen ondergaan, maar mag nu in geen geval wedstrijden afwerken. Hij heeft geen verleden met hartproblemen, maar toen we een electrocardiogram namen, werd dit probleem wel vastgesteld. Patrick zal thuis in Nieuw-Zeeland verder recupereren. We maken ons sterk dat hij zeer binnenkort opnieuw in competitie kan komen. De Tour Down Under komt echter te vroeg. We nemen geen enkel risico met zijn gezondheidstoestand”, verduidelijkte teamdokter Max Testa van CCC.

De Nieuw-Zeelander won vorig jaar nog de tweede etappe en werd eindwinnaar van het puntenklassement in de Tour Down Under. Guillaume Van Keirsbulck werd ondertussen opgeroepen om de plaats van de onfortuinlijke Bevin in te nemen. Hij is de enige Belg in de selectie. “Dit is uiteraard een onverwachte verandering in mijn programma, maar ik kijk ernaar uit om mijn seizoen 2020 in Australië te starten”, zegt de kleinzoon van oud-wereldkampioen Benoni Beheyt. “Ik nam al eens eerder deel in 2016 en hield toen van het koersen en de sfeer.”

Patrick Bevin.
Photo News Patrick Bevin.

Planckaert wil nog drie jaar door als sportdirecteur

Walter Planckaert (72) heeft een afscheidsdatum in het hoofd. Als hij de kans krijgt zo lang door te gaan wil hij op 8 april 2023 een punt zetten achter zijn carrière als sportdirecteur. Die dag wordt hij 75. En zal hij 54 jaar in het professionele wielrennen actief zijn."Maar als teammanager Christophe Sercu eind dit jaar beslist dat het bij Sport Vlaanderen-Baloise tijd is voor verjonging leg ik me daar zeker bij neer", beweerde Planckaert gisteren tijdens de ploegstage in het Spaanse Calpe. "Bedelen om ergens anders binnen te geraken ga ik niet doen." Doordat hij de leeftijdsgrens van zeventig jaar overschreed moet Planckaert, net als collega Hilaire Van der Schueren (Circus-Wanty Gobert), elk jaar testen afleggen. Voor de verzekeringsmaatschappij Securex, maar ook in opdracht van Belgian Cycling. Die bekwaamheidsproeven werkte hij opnieuw succesvol af. (FHN)

Walter Planckaert.
Photonews Walter Planckaert.
BELGA

Kenny De Ketele pakt winst in Zesdaagse van Bremen 

Kenny De Ketele heeft zich aan de zijde van zijn Duitse partner Nils Politt gekroond tot winnaar van de Zesdaagse van Bremen. De Belgisch-Duitse tandem totaliseerde 314 punten en hield daarmee de Duitser Theo Reinhardt en de Fransman Morgan Kneisky (307 ptn, op 1 ronde) achter zich. De Oostenrijker Andreas Graf en Deen Marc Hester (254 ptn, op een ronde) maken het podium vol. Moreno De Pauw volgt met de Duitser Leon Rohde (177 ptn, op 3 rondes) als zesde. Bryan Boussaer is met de Brit Stephen Bradbury (125 ptn, op 34 rondes) elfde. Vorig jaar wonnen Jasper De Buyst en Iljo Keisse in Bremen. De Ketele was er al de beste in 2018 (met Theo Reinhardt) en 2016 (met de Duitser Christian Grasmann). Tussendoor triomfeerde Keisse met de Duitser Marcel Kalz.

Kenny De Ketele (links) met Nils Politt.
EPA Kenny De Ketele (links) met Nils Politt.