KOERS KORT. Vanmarcke wint oefenkoers in Outrijve - Bernard wint tweede rit virtuele Tour

BELGA

Sep Vanmarcke wint in Outrijve

In de schaduw van de GP Vermarc vond in het West-Vlaamse Outrijve een oefenkoers plaats. Sep Vanmarcke kwam na 113 kilometer als winnaar over de streep. De renner van Education First rondde een solo af en haalde het voor Franklin Six en Niels Merckx. Gisteren stond Vanmarcke ook aan de start van Wortegem-Petegem, maar die koers werd stilgelegd na het trieste overlijden van renner Niels de Vriendt.

Fransman Bernard en Amerikaanse Stephens winnen tweede rit virtuele Tour

De Fransman Julien Bernard (Trek-Segafredo) heeft zondag de tweede rit van de virtuele editie van de Ronde van Frankrijk gewonnen. Bernard haalde het na een tocht van 29,5 kilometer voor de Australiër Freddy Ovett (Israel Cycling Academy) en Fransman Nicolas Edet (Cofidis). Gianni Vermeersch (Alpecin-Fenix) was de beste Belg op de tiende plaats.

Bij de vrouwen, die hetzelfde parcours aflegden, zegevierde de Amerikaanse Lauren Stephens (Team Tibco) na een sprint. De Britse Joss Lowden (Drops) moest vrede nemen met de tweede stek.

De virtuele editie van de Ronde van Frankrijk duurt in totaal zes etappes. Komend weekend (11 en 12 juli) volgen de twee volgende ritten, waarna het weekend nadien (18 en 19 juli) met de vijfde en zesde etappe het doek valt. De virtuele ritten duren ongeveer een uur. Tourorganisator ASO creëerde samen met het online trainings- en raceplatform Zwift een allereerste virtuele Ronde van Frankrijk. De opbrengsten gaan naar vijf goede doelen.

Julien Bernard (r) tijdens de Tour van vorig jaar.
AFP Julien Bernard (r) tijdens de Tour van vorig jaar.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.