KOERS KORT. Van der Poel weet weer wat verliezen is - Groenewegen wint opnieuw in Duinkerke

Jan De Meuleneir/Photo News

Brit Alexander Richardson pakt de zege in Puivelde Koerse, Van der Poel kruidt koers niet

Alexander Richardson (Canyon) heeft vandaag de 54e editie van Puivelde Koerse, een kermiskoers over 19 ronden van elk 8,9 kilometer, in het Oost-Vlaamse Puivelde gewonnen. De 29-jarige Brit haalde het na een lange solo van zowat 20 kilometer. Stijn Steels werd tweede voor de Nederlander Yoeri Havik. Milan Menten legde beslag op de vierde plaats net voor de Nederlander Ivan Slik. Mathieu van der Poel, de publiekstrekker, werd met een grote groep voortijdig uit wedstrijd gehaald.

Een massa volk zakte af naar Puivelde om er getuige te zijn van de deelname van Mathieu van der Poel. De Nederlander werd aangetrokken door de organisatoren om hun affiche te toppen maar kwam niet echt in het stuk voor. Mathieu van der Poel werd immers met een groot deel van het peloton voortijdig uit koers genomen. Dit wegens een te grote achterstand.

Jan De Meuleneir/Photo News

“Ik heb echter kunnen doen waarvoor ik eigenlijk gekomen ben. Dat was de laatste hand leggen op wat dit weekend wacht in Duitsland tijdens de manche van de wereldbeker Mountainbike. Ik mag dit een geslaagde dag noemen, al had ik natuurlijk liever meegestreden voor de zege”, meldde Mathieu van der Poel. “Maar ik maak alvast een kanttekening bij hetgeen in Altstadt wacht. Ik heb een zeer lang en slopend wegseizoen achter de rug. En daarom denk ik dat ik tegen de echte toppers tekort ga schieten. Het is afwachten geblazen maar ik wil die WB-manche zeker rijden en ga in Duitsland strijden met de middelen die ik heb. Vanavond nog vlieg ik naar Stuttgart om daarna in alle rust de wereldbekermanche voor te bereiden.” 

Jan De Meuleneir/Photo News

Groenewegen wint ook tweede rit in Vierdaagse van Duinkerke

Dylan Groenewegen heeft de tweede etappe van de Vierdaagse van Duinkerke gewonnen. Aanvankelijk was de sprinter van Jumbo-Visma als tweede geklasseerd, achter Clément Venturini. De jury deklasseerde de Fransman echter wegens onreglementair sprinten. Na het bekijken van de televisiebeelden oordeelden de juryleden dat Venturini zijn handen in volle sprint niet aan het stuur hield en Timothy Dupont een tik gaf. Na lang beraadslagen werd Groenewegen als ritwinnaar uitgeroepen. De Nederlander, die ook al de beste was in de eerste rit, verstevigt daarmee zijn leiderspositie. Timothy Dupont (Wanty-Gobert) werd tweede in de rituitslag, Roy Jans derde (Corendon-Circus).

rv

Pech houdt niet op voor Jelle Wallays

Voor Jelle Wallays is 2019 al een echt pechjaar geweest. De West-Vlaming kwam gisteren ten val in de Vierdaagse van Duinkerke en zal niet meer van start kunnen gaan in de tweede rit, dat meldde Lotto-Soudal vandaag op Twitter. 

Wallays maakte gisteren zijn comeback na meer dan drie maanden zonder competitie. De West-Vlaming kwam eind januari zwaar ten val in de Ronde van San Juan, hij ging twee weken geleden in de Ronde van Romandië normaal gezien zijn terugkeer vieren, maar door ziekte viel ook dat plan in het water. Gisteren was de renner van Lotto-Soudal eindelijk terug, maar zijn geluk was dus van korte duur.

Wallays viel dinsdag op 7 km van de streep en liep daarbij een fikse snee in de rechterhand op. Onderzoek bracht een kneuzing aan de ribben (links), de middelvinger en het scafoïde bot aan het licht. Normaal gezien is Wallays niet lang buiten strijd, al kan dat pas binnen enkele dagen bevestigd worden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.