KOERS KORT. Twee jonge wielrenners van Astana aangereden in Spanje

Gidich.
Twitter Astana Gidich.

Twee jonge wielrenners Astana aangereden in Spanje

Twee jonge wielrenners van Astana zijn tijdens een trainingsrit in Spanje aangereden door een auto. Het gaat om twee renners uit Kazachstan, Jevgeni Gidich (23) en Vadim Pronskij (21). Beiden moesten na de aanrijding in het zuidoosten van Spanje, in de buurt van Altea, naar het ziekenhuis voor controle en behandeling, zo maakte de Kazachse WorldTour-formatie bekend.

Gidich, die dit jaar enkele klassiekers reed en ook het WK op de weg, kwam er van af met een gekneusde hand. Pronskij hield volgens zijn ploeg een serieuze knieblessure over aan het ongeval. De renner, die komend jaar als prof debuteert bij Astana, moest ook een paar hechtingen in zijn gehavende kin laten zetten.

“Laat dit ongeval een waarschuwing zijn voor iedereen om geconcentreerd te blijven in het verkeer en respect te hebben voor andere weggebruikers”, schrijft de WorldTour-ploeg uit Kazachstan op Twitter. Nadere details over de aanrijding zijn niet bekend.

Bennett naar Cadel Evans Great Ocean Road Race

Deceuninck-Quick.Step hoopt begin februari voor het tweede jaar op rij de Cadel Evans Great Ocean Road Race (WorldTour) te winnen. Het rekent daarvoor op de Ierse sprintbom Sam Bennett, de opvolger van Elia Viviani. In de vorige editie spurtte de Italiaan naar de zege. 

Vier nieuwkomers zullen voor Deceuninck-Quick.Step aantreden in Australië. Naast Bennett zijn dat zijn Nieuw-Zeelandse lead-out Shane Archbold, het Portugese toptalent Joao Almeida en de Italiaan Mattia Cattaneo. Verder tekenen ook Dries Devenyns, Iljo Keisse en drievoudig Deens kampioen Michael Morkov present.
In 2015 won Deceuninck-Quick.Step met Gianni Meersman de eerste editie van de Cadel Evans Great Ocean Road Race.

Drie dagen voor die eendagskoers zal Deceuninck-Quick.Step op 30 januari ook Race Torquay rijden, voor het eerst op de UCI-kalender. "We kijken echt uit naar deze twee koersen", verklaart sportdirecteur Rik Van Slycke. "Torquay is een nieuwe koers, maar in het verleden hebben we in die omgeving getraind. Op papier is het heuvelachtig parcours niet selectief, maar dat is mogelijk wel het geval in de Cadel Evans Great Ocean Road Race. Daar hebben zowel aanvallers als sprinters een grote kans om te strijden voor de zege. Die laatste koers wonnen we twee keer. Met Dries Devenyns en Sam Bennett hebben we twee renners die verschillende scenario's aankunnen. Daarom vertrouwen we erop dat we mooie resultaten kunnen behalen." 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.