KOERS KORT. Tony Martin laat “extreem zware” olympische tijdrit schieten

Tony Martin op het voorbije WK in Harrogate.
Photo News Tony Martin op het voorbije WK in Harrogate.

Geen tijdrit in Tokio 2020 voor Tony Martin

Tony Martin zal volgend jaar niet starten in de tijdrit op de Olympische Spelen. Dat heeft de Duitse ex-wereldkampioen, die in Tokio geen parcours op zijn maat vindt, laten verstaan. “Mijn manager ging een kijkje nemen in Tokio en schat het parcours extreem zwaar in”, vertelde de 34-jarige Martin op MDR radio. “Het is geen makkelijke beslissing, maar ik richt mijn blik al op het WK van 2020 in Zwitserland. Dat parcours ligt me beter.” Martin veroverde in het verleden vier tijdritwereldtitels. Tussen 2011 en 2013 en in 2016 was hij de beste. De Duitser heeft ook drie tijdritwereldtitels per ploeg op zijn palmares staan. In 2012 moest hij op de Spelen in Londen genoegen nemen met tijdritzilver, vier jaar later in Rio eindigde hij als twaalfde.

Tony Martin.
Photo News Tony Martin.

Vrouwenachtervolgingsploeg klokt in Hongkong derde tijd in kwalificaties 

De Belgische vrouwenachtervolgingsploeg heeft op de openingsdag van de Wereldbekermanche baanwielrennen in Hongkong de derde tijd geklokt in de kwalificaties.

Jolien D’hoore, Lotte Kopecky, Shari Bossuyt en Gilke Croket deden 4:27.195 over de 4.000 meter. In de volgende ronde moeten ze morgen aan de bak tegen Italië. De Belgische vrouwenploeg verbeterde begin deze maand nog het eigen nationale record met een tijd van 4.21.097.

Bij de mannen kwam er geen Belgische achtervolgingsploeg aan de start. De Wereldbekerwedstrijd in Hongkong is na Minsk en Glasgow de derde van zes manches en vindt plaats van donderdag tot en met zondag. In totaal komen er acht Belgen in actie. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.