KOERS KORT. Ronde van Californië verdwijnt in 2020 van kalender

Tadej Pogacar is de laatste winnaar.
Photo News Tadej Pogacar is de laatste winnaar.
Er komt volgend jaar geen vijftiende editie van de Ronde van Californië. De organisatie van de rittenkoers uit de UCI World Tour maakte gisteravond bekend dat de wedstrijd in 2020 niet op de kalender zal staan. 

"Bedankt supporters. Het zijn veertien prachtige jaren geweest. AEG, 's werelds grootste bedrijf in de sport en live entertainment, kondigde vandaag aan dat de Amgen Ronde van Californië in 2020 wordt geschrapt", luidde het in een tweet.

De Ronde van Californië werd voor het eerst georganiseerd in 2006. Toen won Floyd Landis, waarna hij ook de Tour op zijn naam zou schrijven. Die Tourzege speelde de Amerikaan nadien weer kwijt vanwege dopinggebruik. Een jaar later pakte Levi Leipheimer zijn eerste van drie eindzeges, waarmee hij recordhouder is. Dit jaar ging de overwinning half mei naar de Sloveen Tadej Pogacar. Er staan geen Belgen op de erelijst.

Zesdaagse van Kopenhagen is afgelast

Er zal begin februari 2020 geen 57e editie van de Zesdaagse van Kopenhagen worden georganiseerd. Michael Sandstod, verantwoordelijke van de wedstrijd in de Deense hoofdstad, maakte het nieuws bekend. “Ik kan de zesdaagse om persoonlijke redenen niet organiseren”, schreef Sandstod in een kort bericht op Facebook.

Begin dit jaar wonnen Kenny De Ketele en Moreno De Pauw de titel in de Ballerup Arena. In 2018 was De Ketele de beste aan de zijde van de Deen Michael Morkov.

Van 12 tot 17 november vindt in het Gentse Kuipke de 79e Zesdaagse Vlaanderen-Gent plaats. 

Kenny De Ketele en Moreno De Pauw op archiefbeeld.
Photo News Kenny De Ketele en Moreno De Pauw op archiefbeeld.

Duitser Pfingsten vervolledigt selectie van Jumbo-Visma

De Duitser Christoph Pfingsten rijdt volgend seizoen voor Team Jumbo-Visma. De 31-jarige allrounder komt over van Bora-hansgrohe. Het Nederlandse WorldTourteam bevestigt dat daarmee de ploeg voor 2020 compleet is. “Dit is een van de mooiste ploegen ter wereld. De laatste jaren is het team steeds groter en professioneler geworden. Ik ben heel blij dat de ploeg mij wil hebben en dat ik deze kans krijg”, reageerde Pfingsten, die begin juni tweede werd in Rund um Köln na Baptiste Planckaert.

De ex-crosser treft bij zijn nieuwe ploeg enkele bekenden. “Naast de renners die ik uit het peloton ken, ken ik mijn landgenoten Tony Martin en Paul Martens goed. Daarnaast heb ik enkele jaren geleden met Dylan Groenewegen bij Cyclingteam De Rijke gereden.”

Pfingsten wordt bij Jumbo-Visma ook ploegmaat van drie Belgen, Laurens De Plus, Wout van Aert en Maarten Wynants.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • eric maier

    Ze zeggen niet waarom...De kostprijs dat de UCI rekent voor het organiseren va ndit soort wedstrijd, is een veel te hoog bedrag. EN, de bedragen voor 2020 zijn flink opgetrokken. WT kost nog veel meer extra dan Procontinentaal. Terwijl de TOC ook vrij lastig op de kalender staat en amper nog goed volk aan de start krijgt ondanks de zeer mooie wedstrijd.Daarnaast komen nog tal van andere kosten en prijzengelden erbovenop. IK denk dat ze gewoon weg willen uit de ProTour en back to the roots gaan.

  • guy goethals

    WT wedstrijden worden afgelast, veel renners zitten nog zonder ploeg, er zijn al betere tijden geweest voor de wielersport. En misschien moeten toppers voor wedstrijden in eigen land ook maar eens wat meer respect tonen ipv hun kat te sturen.