KOERS KORT. Remco Evenepoel rijdt enkel tijdrit op EK - Tim Declercq vader van dochter Marilou

Remco Evenepoel.
BELGA Remco Evenepoel.

Remco Evenepoel (20) zal op maandag 24 augustus in het Franse Plouay zijn Europese titel tijdrijden verdedigen. Voor de wegrit, twee dagen later, past hij evenwel. “De tijdrit en de wegrit volgen elkaar iets te snel op”, vindt hij. “Niet dat de combinatie totaal onmogelijk is, maar ik moet ook aan de ­toekomst denken.” 

De korte termijn, bedoelt Evenepoel. Het vervolg van zijn zo al druk beladen post-coronacampagne, met in september Tirreno-Adriatico en het dubbele WK (tijd­rijden en weg) in Aigle/Martigny. En in oktober zijn grote­rondedebuut in de Giro. Wel warm voor het ‘EK voor aanvallers’ in Bretagne lopen onder meer Van Avermaet, Lampaert, Stuyven, Naesen en Meurisse.

Lees ook: 

Experts Van Impe en Van den Broeck weten welke pittige uitdaging Evenepoel bij zijn eerste grote ronde wacht: “Misschien is ‘oeps’-momentje zelfs niet slecht” (+)

Photo News

Tim Declercq papa van dochter

Feest ten huize Declercq. Deceuninck-Quick.Step maakte de geboorte van Marilou Declercq bekend, het dochtertje van Tim Declercq en zijn vrouw Tracey Debruyne. Declercq kwam vorig weekend niet aan de start van de GP Vermarc wegens ziekte. De tweevoudige winnaar van de Kristallen Zweetdruppel moet in het najaar opnieuw de helper bij uitstek in zijn ploeg worden. 

Matthias Brändle verlengt contract bij Israel Start-Up Nation

De Oostenrijkse tijdritspecialist Matthias Brändle heeft zijn contract bij WorldTour-ploeg Israel Start-Up Nation met twee seizoenen verlengd. De dertigjarige voormalige werelduurrecordhouder blijft zo tot eind 2022 bij het team. “Daarmee voel ik het vertrouwen van het team”, zo bekende Brändle in een mededeling van de ploeg. “Ik ben zo gelukkig, meer kan ik niet vragen. Zoveel vertrouwen wil ik graag terugbetalen.”

Bij het bescheiden Israel Start-Up Nation is de Oostenrijker ploegmaat van Jenthe Biermans. Vorige week verlengde onze 24-jarige landgenoot er eveneens zijn contract voor twee jaar. Israel Cycling nam begin dit jaar de WorldTour-licentie over van Katusha. Biermans maakte de overstap van het Russische team. 

Matthias Brändle droeg ooit de leiderstrui in de Baloise Belgium Tour.
belga Matthias Brändle droeg ooit de leiderstrui in de Baloise Belgium Tour.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Mike Bemelmans

    Ik kan niet wachten om hem terug competitief te zien rijden.