KOERS KORT. Nibali verhoord door Franse politie na val in Tour

Photo News

Nibali verhoord door Franse politie na val in Tour

Vincenzo Nibali is zaterdag drie uur lang ondervraagd door de Franse politie. Dat meldt La Gazzetta dello Sport. De 33-jarige Italiaan werd verhoord naar aanleiding van zijn val in de Tourrit naar Alpe d’Huez. Nibali bleef drie kilometer voor de top achter de draagriem van een camera van een onvoorzichtige toeschouwer haken en brak daarbij zijn ruggenwervel.

Nibali gaf de Franse politie met behulp van een tolk en zijn advocaat zoveel mogelijk informatie over het incident. De ‘Haai van Messina’ wil dat Tourorganisator ASO aansprakelijk wordt gesteld voor zijn tuimelperte. In de Ronde van Frankrijk wordt er gewoonweg te weinig rekening gehouden met de veiligheid van de renners, vindt Nibali.

Photo News3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Pedro Gonzalez

    In Rio viel hij ook samen met Henao en dank zij hardrijder Fuglsang won gouden Greg, maar die heeft het daar nooit over.

  • Luc Deville

    Groot gelijk van Nibali, de kleinste koers van de kleinste nevenbond in ons land moet meer veiligsmaatregelen treffen dan de geldmachine ASO.

  • Peeters Freddy

    De tour is één groot circus waar niks aan te zien is, de Giro en Vuelta dat zijn tenminste koeren om van te genieten.