KOERS KORT. Meurisse loopt wellicht geen breuken op bij val

Xandro Meurisse.
BELGA Xandro Meurisse.

Meurisse loopt wellicht geen breuken op bij val

Xandro Meurisse heeft wellicht geen breuken opgelopen bij zijn val in de derde etappe van de BinckBank Tour. De renner van Wanty-Gobert kon wel niet verder en werd voor controle naar het ziekenhuis van Kortrijk gebracht.

“Ik zat in de wagen van de sportdirecteur en was snel bij onze renner”, zegt ploegdokter Joost De Maeseneer. “In een eerste diagnose denk ik aan een fikse kneuzing van de knie en de kuit, mogelijk met een spierscheur of verrekking. In Kortrijk wordt er een nadere diagnose gesteld, maar ik denk niet dat hij iets gebroken heeft.”

Xandro Meurisse.
Photo News Xandro Meurisse.

Dario Cataldo en Davide Villella tekenen bij Movistar

De Italianen Dario Cataldo en Davide Villella fietsen in 2020 en 2021 voor Movistar. Ze komen allebei over van Astana, zo is vandaag bekendgemaakt.

De 34-jarige Cataldo is bezig aan zijn vijfde seizoen in Kazachse loondienst. Daarvoor droeg hij het shirt van Sky, Quick.Step en Liquigas. Op 26 mei won de Italiaan de vijftiende etappe in de Giro. Het was zijn tweede ritzege in een Grote Ronde na een overwinning in de Vuelta van 2012. 

De 28-jarige Villella kroonde zich in 2017 tot bergkoning in de Vuelta. Een jaar eerder schreef hij de Japan Cup op zijn naam. 

Davide Villella op archiefbeeld.
Photo News Davide Villella op archiefbeeld.

Mitchelton-Scott haalt met Andrey Zeits (Astana) ervaren ronderenner

Andrey Zeits heeft een contract voor twee jaar ondertekend bij Mitchelton-Scott. De 32-jarige Kazach debuteerde in 2008 in eigen land bij Astana en kende sindsdien geen andere werkgever.

Het Australische Mitchelton-Scott haalt Zeits vooral binnen om kopmannen Simon en Adam Yates en Esteban Chaves bij te staan in de Grote Rondes. De Kazach startte er al in achttien (9x Giro, 2x Tour, 7x Vuelta) en reed die allemaal uit.

“Ik heb gewerkt voor grote ronderenners als Contador, Nibali, Aru, Landa en Lopez. Grote Rondes zijn mijn specialiteit. Ik weet wat er nodig is om te finishen. Ik ben blij dat ik mijn kennis en kwaliteiten zal kunnen delen met het team, om zo mijn kopmannen naar goeie klassementen te loodsen”, aldus Zeits.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.