KOERS KORT. Lotto en Soudal gaan drie jaar langer door als sponsor - Renshaw zet punt achter carrière

B
Photo News B

Lotto en Soudal gaan drie jaar langer door als sponsor

Lotto en Soudal hebben een nieuwe driejarige overeenkomst om verder te investeren in de wielerploeg. “Ik ben blij te kunnen aankondigen dat Lotto en Soudal hun engagement hebben verlengd tot eind 2022", aldus algemeen manager John Lelangue. In de buitenlandse races zal er op het shirt eerst de naam Soudal staan, en daaronder Lotto. In Belgische races is het andersom. 

“De voorbije maanden hebben we veel geëvalueerd: dat ging over visie, objectieven en ambities. Daaruit is de nieuwe overeenkomst tot eind 2022 gekomen”, vertelde Lelangue nog. “Soudal investeert meer en komt zo op hetzelfde niveau als de nationale loterij. Zo hebben we twee evenwaardige naamsponsors en het nieuwe shirt is daar een gevolg van.”(NVK)

Photo News

Renshaw stopt na dit seizoen

Mark Renshaw gaat zijn laatste maanden in als profwielrenner. De 36-jarige Australiër van Dimension Data kondigde vanmorgen zijn afscheid aan voor het einde van het seizoen.

“Na zestien jaar kondig ik vol trots aan dat 2019 mijn laatste jaar als beroepsrenner is. Als ik terugblik kan ik zeer tevreden zijn over de successen die ik heb geboekt, individueel en als onderdeel van een team”, verklaarde Renshaw, die een groot deel van zijn loopbaan de rol van voorbereider vervulde in de massasprints voor de Britse spurtbom Mark Cavendish.

Renshaw reed voor een hele waaier aan ploegen waaronder FdJ, Crédit Agricole, HTC-Highroad en Quick-Step. Sinds 2016 was hij aan de slag bij Dimension Data. Hij veroverde twaalf overwinningen. Renshaw startte tien keer in de Tour de France, maar dit jaar zou hij sowieso niet deelnemen. Hij telt ook vijf deelnames aan de Giro en twee aan de Vuelta.

Renshaw met Mark Cavendish.
BELGA Renshaw met Mark Cavendish.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.