KOERS KORT. Lampaert eindwinnaar in Slovakije, Viviani maakt Deceuninck-feestje af - Thomas laat WK-tijdrit schieten

Lampaert.
BELGAIMAGE Lampaert.

Lampaert eindwinnaar in Slovakije

Yves Lampaert (Deceuninck-Quick.Step) heeft de 63ste editie van de Ronde van Slovakije (2.1) op zijn naam geschreven. De leidersplaats van de 28-jarige West-Vlaming kwam in de slotetappe niet meer in gevaar.

De overwinning in de vierde en laatste rit ging naar de Italiaan Elia Viviani, een ploeggenoot van Lampaert. Die haalde het na 142,1 km van Hlohovec naar Senica in een sprint voor de Fransman Arnaud Démare (Groupama-FDJ) en de Noor Alexander Kristoff (UAE-Emirates).

In de eindstand heeft Lampaert een seconde voorsprong op Démare. Hij volgt op de erelijst de Fransman Julian Alaphilippe (ook Quick.Step) op. Lampaert is de eerste Belg die de Ronde van Slovakije wint.

Alexey Lutsenko wint Memorial Marco Pantani

Alexey Lutsenko heeft zaterdag de Memorial Marco Pantani (cat. 1.1) gewonnen. De Kazach van Astana haalde het na 199,8 kilometer in Cesenatico na een late uitval. Hij versloeg in extremis drie koplopers in de sprint en bleef ook nipt het peloton voor. De Italiaan Diego Rosa moest vrede nemen met plek twee, de Fransman Guillaume Martin bezette de derde podiumplaats. Voor Lutsenko is het zijn tweede zege van de week, donderdag won hij de Coppa Sabatini (1.1) na een solo van 80 kilometer.

Diego Rosa, Simone Consonni, Mattia Bais, Quentin Pacher, Romain Sicard, Guillaume Martin, Romain Le Roux en Filippo Zana vormden de vroege vlucht van de dag, die maximaal bijna zeven minuten verzamelde op het peloton. Op de derde passage van de Montevecchio versnelde Martin, alleen Rosa en Bais wisten zijn wiel te houden. In het peloton zat men niet stil en in de laatste lokale ronde kwam er een tegenaanval van een dertigtal 30 renners, bij wie Egan Bernal, Diego Ulissi en Alexey Lutsenko. Toen het verschil onde de minuut gezakt was, maakte Alexis Guerin op 20 kilometer van de aankomst de oversteek naar het leidersduo.

Finaal zou Lutsenko een alles-of-nietspoging wagen onder de vod van 1 kilometer, toen het trio nog een handvol seconden had. Hij beende hen bij op 500 meter en zette daarna door. Rosa en Martin bleven het uitgedunde peloton ook nog net voor. Op de erelijst volgt Lutsenko Davide Ballerini op.

Photo News

Thomas laat tijdrit schieten op WK wielrennen

Geraint Thomas geeft forfait voor de individuele tijdrit op het WK wielrennen, komende week in het Engelse Yorkshire. De winnaar van de Tour 2018 voelt zich niet fit genoeg om woensdag een rol van betekenis te spelen. Wel zal Thomas volgende week zondag starten in de wegrace. Zijn plaats wordt ingenomen door John Archibald.

"Ik heb geprobeerd weer in vorm te komen na mijn rustperiode na de Tour de France, maar ik voel me nog niet goed genoeg voor een topprestatie", laat Thomas via de Britse wielerbond weten. "We hebben daarom in overleg beslist om de tijdrit te skippen. Ik richt me volledig op een rol in de wegrace."

Archibald werd tweede achter Alex Dowsett in het Brits kampioenschap tijdrijden. Behalve Dowsett komt ook Tao Geoghegan Hart in actie op de individuele tijdrit. "John is klaar om Geraint te vervangen. Hij heeft in de voorbereiding op de mixed relay grote vorm getoond", aldus Stephen Park namens de Britse wielerbond.

Photo News1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • louis meuleman

    Meuleman Louis Proficiat Yves met de eind zege je hebt het verdiend zoals ge al het ganse jaar rijd en meestal in dienst van de ploeg